Årskort 2018 När du står på toppen är du älskad av alla, men en äkta kamrat är med på resan dit. Varför årskort?

En äkta kamrat

När du står på toppen har du många kamrater. När allt går din väg och ingenting verkar omöjligt samlas de runt dig. Men en äkta kamrat kan du räkna med i motgång. När det blåser och andra vänder dig ryggen, står den äkta kamraten kvar. För att stötta och hjälpa dig tillbaka till toppen.

Och det är dit vi ska. Det är där vi hör hemma. Det blir ingen enkel resa och det finns inga genvägar. Men resan börjar nu och vi behöver äkta kamrater som följer med och stöttar oss på vägen. Som sjunger Snart skiner Poseidon, håller medlemskortet högt, sprider våra blåvita färger över Sverige eller köper ett årskort. Så vad säger du? Följer du med?

IFK Göteborg upplevs bäst på plats

Att se IFK Göteborg på Gamla Ullevi är en speciell upplevelse – det vet du som någon gång har sjungit Snart skiner Poseidon tillsammans med tusentals andra supportrar. Med ett årskort för 2018 i handen får du uppleva vårt unika kamratskap vid minst 15 tillfällen och du är med från början på vår resa tillbaka mot toppen.

Tv-soffan i all ära, men det är på Gamla Ullevis läktare som minnena skapas, kamratskapet stärks och gåshuden sprider sig när tusentals supportrar sjunger tillsammans. Och där – på läktaren – kan du vara med och göra skillnad för våra spelare som ska göra allt de kan för att ta IFK Göteborg tillbaka till toppen.

”Vi ska tillbaka till toppen men vi behöver våra supportrars stöd för att lyckas”

Tobias Hysén

Rabatter, förköpsrätt och erbjudanden

Vid sidan av upplevelserna på våra allsvenska hemmamatcher, får du som årskortsinnehavare förköpsrätt och rabatt till hemmamatcher i Svenska Cupen, 10 % rabatt i Blåvittshopen och förköpsrätt vid eventuellt kval till Europaspel. Dessutom får du speciella erbjudanden från IFK Göteborg och från våra partners. Och det finns fler anledningar till att köpa årskort.

Du stärker vår förening och vårt lag

När du köper ett årskort stärker du vår förenings ekonomi och när du kommer på matcherna stärker du våra spelare.

Du har samma plats hela säsongen

Om du har årskort på sittplats får du en egen stol under hela säsongen – perfekt om ni är ett kompisgäng som vill vara säkra på att alltid sitta tillsammans.

Du är med när resan börjar

Vi ska tillbaka till toppen. Så är det bara. Det blir en tuff resa och det finns inga genvägar, men med ett årskort för 2018 är du med oss från starten!

Så köper du IFK Göteborgs årskort

Vår resa tillbaka mot toppen har redan börjat. Det blir ingen enkel resa och det finns inga genvägar. Och för att komma fram behöver vi ha med våra kamrater som stöttar oss i med- och motgång. Ett sätt att följa med är att köpa ett årskort.

Du kan välja att köpa ditt årskort via webben eller direkt i Blåvittshopen vid Gamla Ullevi. Det är viktigt att du registrerar ditt årskort med rätt e-postadress från början, så att vi kan nå dig på ett snabbt och smidigt sätt under säsongen.

Köp via webben

På webben kan du betala direkt med kort, delbetala med IFK Göteborg Mastercard eller via Klarna som erbjuder direktbetalning, delbetalning och 14 dagars faktura.

Köp ditt årskort nu

Köp årskort i Blåvittshopen

I Blåvittshopen kan du köpa ditt årskort och betala med kort, kontanter eller delbetala via Klarna eller med IFK Göteborg Mastercard. Öppettider är vardagar 10–18 och lördagar 11–15.

Uthämtning av årskort

Direkt när ditt kort är betalt finns det att hämta ut i Blåvittshopen.

Delbetalning eller faktura

Det finns två sätt att delbetala sitt årskort på. Om du har IFK Göteborg Mastercard kan du få betalningen uppdelad i fem lika delar, utan att det kostar något extra. Det fungerar både på webben och i Blåvittshopen. Läs mer och ansök om IFK Göteborg Mastercard här.

Du kan även välja att delbetala via Klarna, både när du köper årskort via webben eller i Blåvittshopen. För köp under 2500 kronor kan du välja att betala med faktura inom 14 dagar eller att delbetala i egen takt. För köp över 2500 kronor kan du välja att betala med faktura inom 14 dagar, delbetala i egen takt eller delbetala under 3, 6, 12 eller 24 månader.

Alla konsumentfrågor kring Klarnas fakturor, delbetalningsalternativ, räntor osv hänvisas till Klarnas kundtjänst. Vid frågor kring IFK Göteborg Mastercard, kontakta Ecster på telefon 08–701 46 67.

Villkor

När du köper årskort till IFK Göteborgs hemmamatcher, godkänner du samtidigt de villkor som gäller för årskort samt de regler som gäller vid IFK Göteborgs matcharrangemang. Läs mer om villkoren här.

Kontakta oss

Om du har frågor eller undrar över något kring ditt årskort, kontakta gärna vårt kansli på telefon 031-703 73 00 eller via e-post på arskort@ifkgoteborg.se.

Vi ses på Gamla Ullevi 2018!

Ticketforwarding

Hjälp oss fylla Gamla Ullevi – även när du inte kan komma. Låna ut ditt årskort och se till att en annan kamrat är med och stöttar laget.

Med Ticketforwarding kan du låna ut ditt årskort till en kamrat när du själv inte har möjlighet att vara på plats och se matchen från läktaren.

Så här gör du

 1. Logga in på ifkgoteborg.tmtickets.se. Använd den e-postadress som är kopplad till ditt årskort. Om du saknar inloggningsuppgifter, kontakta IFK Göteborgs kansli.
 2. Väl inloggad, klicka på ditt namn längst upp till höger på startsidan.
 3. Tryck därefter på ”se mina biljetter” för att se ditt årskort.
 4. Välj den match du vill låna ut ditt årskort på och klicka därefter på ”hantera mina biljetter”.
 5. Klicka i checkboxen för den plats/platser du vill låna ut och tryck på ”vidareberfordra”.
 6. Fyll i mottagarens e-post och tryck på “sök”.
 7. Tryck på ”bekräfta”.
 8. Godkänn villkor och bestämmelser genom att kryssa i rutan och tryck på ”slutför köp”.

Vad händer sen?

Mottagaren kommer att få e-post med instruktioner om att logga in och acceptera biljetten. När detta är genomfört kommer personen få en eBiljett via e-post. Ditt årskort är då spärrat för den enskilda matchen, men fungerar precis som vanligt till nästkommande match.

 • Om mottagaren redan finns registrerad i biljettsystemet kan de logga in direkt och acceptera biljetten.
 • Om mottagaren inte finns registrerad i biljettsystemet får denna först skapa ett konto på ifkgoteborg.tmtickets.se för att därefter logga in och acceptera biljetten.
 • Observera att det inte går att vidarebefordra biljett till dig själv genom att fylla i den e-postadress du har registrerad på årskortet. Välj då istället att skicka det till en annan e-postadress, så ska det fungera (gärna en live-, hotmail- eller gmail-adress).

Villkor för årskort

När du köper ditt årskort accepterar du de villkor som gäller för IFK Göteborgs årskort och som är listade här. Om du lånar ut ditt årskort ansvarar du som årskortsinnehavare för att användaren följer villkoren.

Kommunikation från IFK Göteborg

IFK Göteborg kommunicerar all väsentlig information via e-post och vår hemsida. Det är årskortsinnehavarens ansvar att den e-postadress som tillhandahålls IFK Göteborg är funktionell och aktuell.

Opersonliga kort

Samtliga årskort, förutom dem för 25-årig medlem, är opersonliga. Det innebär att en årskortsinnehavare, kan låna ut kortet till en vän under förutsättning att denne följer villkoren för kortet. Årskort med ungdoms- och pensionärsrabatt måste styrkas med legitimation i entrén varje match. Studentkortet måste styrkas med studentintyg, till exempel CSN-kort, samt legitimation i entrén varje match. OBS! Missbruk leder till avstängning.

Krav på legitimation

Årskortsinnehavare är skyldig att på matcharrangemang ta med sig giltig legitimation som på begäran ska kunna uppvisas.

Säkerhet

IFK Göteborg förbehåller sig rätten att stänga av årskortsinnehavare som inte uppträder i enlighet med gällande säkerhets- och ordningsregler. Ingen kompensation utgår i sådant fall till årskortsinnehavaren.

Missbruk

Missbruk av kort innebär omedelbart återkallande av årskort och att samtliga värden och förmåner upphör att gälla. Ingen kompensation utgår till årskortsinnehavaren.

Årskortet får inte användas i kommersiellt syfte

Årskortet får inte användas i kommersiellt syfte och är endast för personligt bruk. Årskortet får inte utbjudas i tävlingar eller vidaresäljas utan klubbens samtycke. Årskort får inte vidareförsäljas till ett högre pris än vad det köpts för. Upptäcker klubben att vidareförsäljning sker har klubben rätt att makulera årskortet.

Förlorat kort

Borttappat, stulet eller trasigt kort ersätts i Blåvittshopen, Gamla Ullevi. Nytt kort debiteras med 150 kronor per kort. Öppettider är måndag–fredag 10.00–18.00 och lördag 11.00–15.00.

Regler vid glömt årskort på matchdag

Vid glömt årskort gäller följande:

 • Vi hjälper dig i årskortskassan i stora biljettkassan på Gamla Ullevi (kassan mellan Max och Blåvittshopen).
 • För att få ut en ersättningsbiljett krävs det att du legitimerar dig och att personinformationen överensstämmer med den kunddata vi har i vårt system. Saknar du legitimation eller inte står som kortinnehavare kan vi tyvärr inte hjälpa dig.

Placering 1

IFK Göteborg förbehåller sig rätten att flytta årskortsbeställningar för att förhindra ”hål” som bedöms svårsålda. Alla som har bokat ihop kommer dock att sitta tillsammans på liknande platser inom den aktuella kategorin.

Placering 2

IFK Göteborg förbehåller sig rätten att inte erbjuda befintliga årskortsinnehavare samma plats i övergången från en säsong till en annan. Platsen är endast knuten till personen under den innevarande säsongens allsvenska matcher.

Placering 3

IFK Göteborg förbehåller sig rätten att inte erbjuda årskortsinnehavarna sin ordinarie plats i samband med matcher i Svenska Cupen, Europacupspel, träningsmatcher etc.

Placering 4

IFK Göteborg förbehåller sig rätten till ändring av matcharena. Årskortsinnehavare och biljettköpare erbjuds då likvärdiga platser. Ingen kompensation utgår till årskortsinnehavaren.

Familjeläktarens villkor

Familjeläktaren Änglaland är ett läktarkoncept skapat för att få många blåvita barnfamiljer att komma till Gamla Ullevi.

För att köpa årskort/biljett på Familjeläktaren gäller följande kriterier:

Man måste köpa biljett/årskort för minst en vuxen och ett barn. Därutöver gäller endast kombinationer med max två vuxna per barn. Samma kombinationer gäller vid inpasseringen till arenan. Även om alla i familjen har varsin biljett/kort, så måste alla gå in samtidigt för att biljetterna/korten skall vara giltiga. Detta innebär att man, oavsett orsak, inte kommer in på arenan med sin familjebiljett/kort om inte barnet/barnen är med.

På Änglaland räknas man som barn mellan 5–15 år. Barn under 5 år går in gratis om de sitter i knäet.

Åldersgräns på Levande Sittplats

På Levande Sittplats (sektion N1-N2) gäller 18-årsgräns. Detta gäller såväl ute på läktaren som i utrymmet bakom sektionen, där alkohol och enklare förtäring serveras.

Flyttade matcher och ändrat avsparksdatum

IFK Göteborg ersätter inte årskortsinnehavare för flyttade matcher eller ändrade avsparksdatum.

Inställda/avbrutna matcher

Vid matcher som flyttas, avbryts alternativt spelas utan publik utgår ingen ersättning till biljett- eller årskortsinnehavare. Om en match blir flyttad är biljetten giltig till det nya speldatumet.

Personuppgifter som lämnas vid årskortsköp

Personuppgifter som lämnas vid köp av årskort måste vara korrekta. Påhittade adresser eller namn får inte förekomma. Klubben har rätt att makulera bokningar som inte innehåller korrekta person- och adressuppgifter.

De personuppgifter som lämnas i samband med årskortsköp lagras i ett kundregister. Detta används enbart för internt bruk, bland annat för riktad information till våra årskortsinnehavare och för att kunna hjälpa årskortsinnehavare som förlorat sina kort. På förekommen anledning vill vi dock uppmärksamma våra kunder på att registerutdrag under vissa omständigheter kan begäras ut av myndigheter.

Inpassering

IFK Göteborg lagrar information om inpassering i statistiskt syfte. Även detta register kan under vissa omständigheter begäras ut av myndigheter.

Lösenord och användar-id på Internet

Du är själv ansvarig för att användar-id och lösenord förvaras på ett säkert sätt. Lämna aldrig ut användar-id och lösenord till någon annan person.

Särskilda villkor för tillträde till IFK Göteborgs matcher

 • Besökare är skyldig att på begäran underkasta sig visitation.
 • Det är inte tillåtet att medföra: a) Alkohol eller andra droger, b) vapen eller andra farliga föremål, c) pyroteknik eller brandfarliga vätskor, d) kamera eller videoutrustning. Endast korta paraplyer är tillåtna att ta in på arenan men får ej fällas upp inne på arenan då den riskerar skymma andras sikt.
 • Den som är berusad eller påverkad av andra droger, äger inte tillträde till arenan. Detsamma gäller den som bär klädesplagg, medför flagga, banderoll eller liknande, med text eller symbol som uttrycker missaktning för folkgrupp eller annan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung eller religion.
 • Den som täcker ansiktet på ett sätt som försvårar identifikation och som kan befaras utgöra fara för ordningsstörning, äger inte tillträde till arenan och riskerar även avstängning om det sker inne på arenan.
 • Det är inte tillåtet att: a) Kasta otillåtna föremål i riktning mot spelplanen, inom eller mot annan läktarsektion, b) beträda spelplansområdet innanför läktarräckena, c) utan medgivande, uppta eller överföra ljud, rörliga bilder eller löpande textrapportering från matchen.
 • Arenan kameraövervakas. Arrangören använder bildmaterialet för att identifiera ordningsstörande besökare.
 • Om arrangören eller gästande förening/IdrottsAB på grund av en besökares otillbörliga beteende drabbas av böter, straffavgifter eller annan kostnad, är besökaren skyldig att betala motsvarande belopp till arrangören/gästande förening/IdrottsAB.
 • Besökare som gör sig skyldig till överträdelser enligt ovan riskerar bl.a. att avstängas från samtliga elitfotbollsarenor i upp till två år.
 • Arrangören förbehåller sig rätten att för upprätthållande av ordning och säkerhet inom arenan flytta publik från en läktarsektion till en annan utan att eventuell kompensation utgår.
 • Förtäring får ej medtagas in då restaurangerna på arenan har exklusivitetsavtal med GotEvent (arenaägare).

Övrigt

Se i övrigt anslag om Ordningsregler för arenan.

Regler och villkor för biljetter gäller också för årskortsinnehavare.

Regler och villkor uppdateras löpande här på hemsidan.

Frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna kring IFK Göteborgs årskort. Om du inte hittar svaret på just din fråga, kontakta gärna IFK Göteborgs kansli på arskort@ifkgoteborg.se eller telefon 031–703 73 00.

Hur länge pågår förnyelseperioden?

Förnyelseperioden pågår till och med 15 december 2017. Platser som inte förnyas senast 15 december kommer att släppas till försäljning den 16 december.

Jag har glömt lösenordet, men får inget återställningsmejl skickat till mig. Vad gör jag?

Kontakta IFK Göteborgs kansli på arskort@ifkgoteborg.se, så ser vi till att Ticketmaster hjälper dig med återställning av ditt lösenord.

Jag har flera årskort, men vill dela upp den på var och en i sällskapet. Hur gör jag?

Skicka e-post med dina ändringar till arskort@ifkgoteborg.se. Ange vem som ska ha vilken plats samt fullständiga kontaktuppgifter för varje person (namn, adress, postnummer, ort, e-post, telefon).

Hur länge räknas man som ungdom?

Du räknas som ungdom till och med det året du fyller 18 år. Säsongen 2018 räknas du alltså som ungdom om du är född år 2000 eller senare.

Hur gör jag om jag vill ändra namnet på ett årskort?

Kontakta IFK Göteborg på 031-703 73 00 eller mejla uppgifterna för ändringen till arskort@ifkgoteborg.se. OBS! Endast ägaren till kortet kan göra ändringar på ett befintligt kort.

Om jag tappar bort mitt årskort under säsong – hur gör jag då för att få ett nytt?

Vid förlust av ditt årskort, bege dig till Blåvittshopen och lös ett nytt årskort på plats. En avgift på 150 kronor tas ut för ersättningskort.

Vi är en familj med två vuxna och en 1-åring. Kan vi köpa årskort på Familjeläktaren Änglaland?

Nej, det går tyvärr inte. För att köpa på Familjeläktaren måste du lösa kort även för barnet och på Familjeläktaren gäller barn åldersspannet 5–15 år. Alla barn under 5 år går dock in gratis, så det är fritt att välja övrig sektion och låta 1-åringen sitta i knät.

Om du har ett barn 3–4 år som du vill gå med på Familjeläktaren – kontakta IFK Göteborg på 031–703 73 00, så förklarar vi vilka olika alternativ som finns för dig.

 • Biljettinformation
  • Priser

   Alla priser är inklusive serviceavgift. Vid biljettköp på arenan tillkommer en avgift på 20 kronor per biljett.

  • Barn- och ungdomsbiljetter

   Som ungdom räknas alla i åldern 5 till 18 år (födda 2000–2013). Vid köp av ungdomsbiljett ska legitimation kunna visas upp i entrén. Barn under 4 år går gratis om de sitter i ditt knä.

  • Student- och seniorbiljetter

   Vid inträde med studentbiljett ska du kunna visa upp legitimation och studentbevis, till exempel CSN-kort. Vid inträde med seniorbiljett ska du kunna visa upp legitimation. Som förtidspensionär ska du även kunna visa upp intyg från Försäkringskassan.

  • Dynamisk prissättning

   Under säsongen 2018 tillämpar vi dynamisk prissättning. Det betyder att priserna på vissa matcher kan höjas vid stor efterfrågan.

 • Premium

  Sektioner: F5 / L5 / N5

  På Premiumsektionerna hittar du arenans bästa platser. Du sitter under tak, på vadderade stolar så nära mittlinjen du kan komma.

  ÅrskortPris
  Ordinarie4 500 kr
  Köp årskort
 • Långsida centralt

  Sektioner: D4 / E3–E5 / F4 / K3 / L1–L4 / M4–M5 / N3–N4
  ÅrskortPris
  Ordinarie3 650 kr
  Ungdom2 300 kr
  Köp årskort
 • Långsida yttre

  Sektioner: C3 / E1–E2 / M2–M3
  ÅrskortPris
  Ordinarie2 700 kr
  Ungdom1 750 kr
  Student/Senior2 300 kr
  Köp årskort
 • Kommandobryggan

  Sektioner: H / J

  Här står supportrarna upp och sjunger. Med en plats här hamnar du i hjärtat av Blåvitt och förväntas delta i tifo-arrangemang. Den rekommenderade åldersgränsen är 15 år.

  ÅrskortPris
  Ordinarie1 900 kr
  Ungdom1 200 kr
  Köp årskort
 • Levande sittplats

  Sektioner: N1 / N2

  Det här är en sjungande sektion där känslorna avgör om du står eller sitter. Åldersgränsen på 18 år gäller både läktaren och loungeutrymmet bakom sektionen.

  ÅrskortPris
  Ordinarie3 650 kr
  Köp årskort
 • Familjeläktaren

  Sektioner: F1–F2 Stora familjekortet. F3 Lilla familjekortet

  Arenans självklara plats för familjer med barn i åldern 5 till 15 år. Här har vi roliga barnaktiviteter och lejonet Leo är alltid på plats och busar.

  I Lilla familjekortet ingår inte matcherna mot Malmö FF, AIK, Djurgården och Hammarby.

  ÅrskortPris
  Stora familjekortet, vuxen2 000 kr
  Stora familjekortet, barn500 kr
  Lilla familjekortet, vuxen1 450 kr
  Lilla familjekortet, barn375 kr
  Köp årskort
 • Young Fellows

  Sektioner: K1–K2

  Här hänger blåvita supportrar i åldern 9 till 15 år. Läktaren är föräldrafri men våra värdar tar hand om tjejerna och killarna. Fokus här ligger på sång och på att skapa en positiv supporterkultur.

  ÅrskortPris
  9–15 år800 kr
  Köp årskort
 • Ståplats & handikappsektion

  Sektioner: G / I
  ÅrskortPris
  Ordinarie1 200 kr
  Ungdom800 kr
  Köp årskort
 • Priser

  Alla priser är inklusive serviceavgift. Vid biljettköp på arenan tillkommer en avgift på 20 kronor per biljett.

 • Barn- och ungdomsbiljetter

  Som ungdom räknas alla i åldern 5 till 18 år (födda 2000–2013). Vid köp av ungdomsbiljett ska legitimation kunna visas upp i entrén. Barn under 4 år går gratis om de sitter i ditt knä.

 • Student- och seniorbiljetter

  Vid inträde med studentbiljett ska du kunna visa upp legitimation och studentbevis, till exempel CSN-kort. Vid inträde med seniorbiljett ska du kunna visa upp legitimation. Som förtidspensionär ska du även kunna visa upp intyg från Försäkringskassan.

 • Dynamisk prissättning

  Under säsongen 2018 tillämpar vi dynamisk prissättning. Det betyder att priserna på vissa matcher kan höjas vid stor efterfrågan.