161024 IFK Göteborgs supporters inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och AIK den 24 oktober 2016 i Göteborg.

Biljettinformation

IFK Göteborgs hemmamatcher i allsvenskan spelas på Gamla Ullevi. Information om priser och de olika läktarkoncepten för dessa matcher hittar du nedan.

Min plats på Gamla Ullevi

Vårt mål är att alla ska känna sig hemma på vår hemmaarena. Det spelar ingen roll om du vill umgås med barnbarnen, stå och sjunga dig hes med kompisarna eller sitta på en vadderad stol och analysera backlinjen. Vi har plats för alla.

Legendarläktaren

På Legendarläktaren sitter du på arenans bästa platser tillsammans med IFK Göteborgs legendarer. Bli inte förvånad om du hamnar bredvid Johnny Ekström, Torbjörn Nilsson, Mikael Nilsson, Thomas Ravelli eller kanske Ruben Svensson. Konceptet har egen entré och egen bar.

Långsida centralt

Här sitter du på “solsidan” i höjd med mittlinjen och perfekt utsikt över planen. Stolarna är vadderade.

Långsida

Här sitter du på långsida med bra utsikt över planen. Välj nedre etage för att komma nära händelsernas centrum, eller köp en biljett till en plats på övre etage för en bättre överblick.

Långsida yttre/Kortsida

För dig som vill ha en sittplats till lägre pris rekommenderar vi de här på yttre långsida eller kortsidan. På yttre långsidan sitter du nära planen och på första parkett för allt som händer i straffområdet. På kortsidan får du inte bara en fin överblick över planen, du sitter också perfekt för att njuta av Kommandobryggans tifon. 

Nedre ståplats

Det här är våra billigaste biljetter och här får du uppleva sången från Kommandobryggan på nära håll, något som tillför en fantastisk stämning och puls.

Kommandobryggan

Kommandobryggan måste upplevas och det är ingen plats för den tyste. Här står supportrarna upp och sjunger fram vårt lag till seger och du får uppleva en fantastisk gemenskap med några av våra mest hängivna och engagerade supportrar. Rekommenderad åldersgräns är 15 år.

Bebbens Hylla

Den här sektionen är perfekt för dig som vill ha det bästa av två världar. Här låter du känslorna avgöra om du ska sitta eller stå. Oavsett vilket så omges du av hängivna supportrar som gärna bjuder upp till sång. Rekommenderad åldersgräns är 18 år.

Young Fellows

På Young Fellows samlar vi blåvita tjejer och killar i åldern 9 till 15 år. Sektionen är föräldrafri, istället finns våra värdar på plats som håller koll och förmedlar en positiv läktarkultur full av sång och ramsor. Läs mer här.

Familjeläktaren

Det här är den självklara platsen för våra blåvita familjer med barn i åldern 5 till 15 år. Här anordnar vi roliga aktiviteter för hela familjen och lejonet Leo dyker alltid upp för att busa med barnen.

Rullstolsläktaren

På vår rullstolsläktare kommer du nära matchen och den härliga sången från Kommandobryggan. Här har vi  30 rullstolsplatser. I biljettpriset ingår en ledsagarplats utan extra kostnad. Du kan läsa mer om tillgängligheten på Gamla Ullevi här.

Matchdag 2017 Gamla Ullevi

Det är enkelt att köpa biljetter till IFK Göteborg

Det finns flera sätt att beställa biljetter på. Här kan du hitta det som passar dig bäst.

Köp biljetter online

Du kan enkelt köpa biljetter online via vår biljettleverantör AXS.

Köp biljett


Boka biljetter via telefon

Behöver du hjälp att boka dina biljetter? Kontakta IFK Göteborg på 031-703 73 00. Telefontider är måndag-fredag 09.00-12.00.
Biljetter som bokas via telefon hämtas och betalas hos Blåvittshopen.


Övriga köpställen

Blåvittshopen

Gamla Ullevi. Se karta.
Måndag–fredag 10.00–18.00, lördag 11.00–15.00.
 blavittshopen.se
Obs! Från 3 timmar innan matchstart hänvisas alla biljettköpare till Gamla Ullevis biljettkassor

Gamla Ullevis biljettkassa

Biljettkassan på Gamla Ullevi öppnar tre timmar innan avspark. Se arenaplan för information om var du hittar biljettkassorna på arenan.

Frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna kring biljetter till IFK Göteborgs hemmamatcher.

Om du inte hittar svaret på just din fråga, kontakta gärna vårt kansli.

031–703 73 00
biljetter@ifkgoteborg.se

När släpper ni biljetterna till Allsvenskan 2020?

Biljettsläpp för premiären mot Elfsborg sker tisdagen den 25 februari 10.00. Övriga matcher under våren släpps i början/mitten av mars. Se nyhetsflödet på hemsidan för information om biljettsläpp.

Vilken ålder gäller för ungdom?

Ungdomspris gäller för barn/ungdomar födda 2002 eller senare. Barn under 5 år går gratis om de sitter i knäet på medföljande vuxen.

Jag hittar biljetter på alternativa försäljningssidor - kan jag köpa biljett till IFK Göteborgs matcher där?

I takt med att svensk fotboll blivit allt mer populär så ökar tyvärr också antalet icke officiella aktörer på biljettmarknaden. En av de mer aktiva är företaget Viagogo med säte i Schweiz som säljer dyra biljetter till matcherna i Allsvenskan (matcher som ofta inte ens släppts officiellt ännu, det vill säga biljetter som företaget inte ens har i sin ägo).

Personer som köper biljetter via Viagogo får många gånger betala överpriser och det är inget som IFK Göteborg står bakom. För att undvika att betala överpriser eller i värsta fall stå utan biljett så rekommenderar vi endast köp via ifkgoteborg.se eller ticketmaster.se med tillhörande auktoriserade biljettombud.

Jag vill köpa biljett med student/pensionärsrabatt – hur gör jag?

De rabatterade biljetterna för pensionär säljs i samtliga försäljningskanaler. Gäller på prisklass långsida yttre/kortsida (grön priszon).

Från och med säsongen 2020 erbjuder vi studentbiljetter på Studentläktaren i samarbete med Mecenat (sektion B1-2) .
Här hittar du mer information om hur du köper biljett på Studentläktaren.

 

På ifkgoteborg.ebiljett.nu kan jag köpa begränsat antal biljetter. Hur gör jag om jag vill köpa fler?

Kontakta IFK Göteborgs kansli på telefon 031-703 73 00 eller e-post: biljetter@ifkgoteborg.se.

Jag är student och vill köpa biljett på Studentläktaren. Får jag köpa biljett till/ta med mig en person som inte är student?

Person som inte är student får använda biljett till Studentläktaren med förutsättning att personen går i sällskap med en student. Studenten ska kunna uppvisa student-ID vid inpassering på arenan.

Biljett med studentrabatt ska alltid kunna styrkas med legitimation och studieintyg (ex. CSN-kort).

 

BETALNING

Mitt köp avbröts och nu ser det ut som att platsen är uppbokad. Vad gör jag?

Vid avbrutet köp låser systemet platsen en kort stund, därför ser den uppbokad ut. Prova att stänga ner webbsidan och sök sedan upp bokningssidan efter cirka 20 minuter, så bör platsen vara upplåst igen.

Vad är CVV-kod?

CVV-koden består av tre eller fyra siffror som står för en kryptisk kontroll av kortnumret. Man använder denna kod för att minska bedrägerier vid kortbetalning. Du hittar koden på baksidan av ditt Visa-/MasterCard-kort. Här står delar av kreditkortsnumret följt av ditt korts CVV-kod.

LEVERANSSÄTT – eBiljett

Vad är en e-biljett?

Det här är det mest populära och snabbaste leveranssättet. Biljetten skickas via e-post som en pdf-fil som du skriver ut när det passar dig. Du kan även spara den i din mobiltelefon. Du hittar även dina e-biljetter om du loggar in på ifkgoteborg.ebiljett.nu.

Hur levereras en e-biljett?

Se svar ovan (Vad är en eBiljett?).

Jag vill ha en mobilanpassad biljett. Hur gör jag?

 1. Välj e-biljett som leveranssätt när du bokar dina biljetter.
 2. Vi skickar biljetten till din e-post som en pdf-fil ifall du ändå skulle vilja skriva ut den.
 3. Använd mobilen för att gå in på logga in på AXS. Öppna sedan biljetten och spara den på din telefon.
 4. Lättaste sättet att hitta din biljett senare är att spara ner den i appen iBooks eller Adobe Acrobat. Du kan också ta en skärmdump av biljetten och spara i dina bilder på telefonen.
 5. Ta med och visa upp din biljett på evenemanget. Ha ljusstyrkan maximerad på skärmen, så går streckkoden snabbare att läsa.

Jag vill skriva ut min biljett. Hur gör jag?

 1. Välj e-biljett som leveranssätt när du bokar dina biljetter.
 2. Vi skickar biljetten till din e-post som en pdf-fil och du kan skriva ut den när det passar dig bäst.
 3. För att kunna öppna och skriva ut din biljett behöver du ett program som kan öppna pdf:er.
 4. Biljetten sparas dessutom under ditt konto hos AXS, vilket gör att du alltid har åtkomst till den, även om du inte har din e-post tillgänglig.
 5. Skriv ut din e-biljett och ta med den till evenemanget.

Måste jag skriva ut min biljett i färg?

Nej. Det spelar ingen roll om biljetten är i färg eller i svartvitt. Det som är viktigt är att du har hela pdf-filen med dig som utskrift till evenemanget.

Min e-biljett har inte kommit fram. Vad gör jag?

Titta i din skräppost. För att undvika att bokningsbekräftelsen och din e-biljett hamnar i din skräppost.

Kontakta IFK Göteborg på biljetter@ifkgoteborg.se om du behöver ytterligare hjälp.

Om du har problem på matchdag, kan du även besöka den stora biljettkassan bredvid entrén till restaurang Tolvans, så hjälper vi dig där.

 

Lagbiljetter

Ta med dig hela laget till Gamla Ullevi och se när Poya & Co tar emot sina allsvenska motståndare. Välkomna att tillsammans uppleva magisk stämning och en fotbollsfest utöver det vanliga!

Lagbiljetter

IFK Göteborg erbjuder alla ungdomslag, klasser eller andra ungdomsgrupper att beställa lagbiljett för 60-100 kronor*/person på IFK Göteborgs hemmamatcher under säsongen. Gäller för lag upp till F18 och P18. Villkoret för lagbiljett är att den omfattar minst 15 personer och att maximalt en tredjedel av totalantalet är vuxna. Platserna är sittplatser på sektion B eller P.

* Vid stormatcher kan lagbiljettspriset uppgå till 100 kr/person. 

Kontrollera matchdag och avsparkstid på www.ifkgoteborg.se.
Antalet lagbiljetter är begränsat.

Här bokar ni era lagbiljetter

 • Jag godkänner att IFK Göteborg sparar och använder mina uppgifter. Läs vår integritetspolicy här.

När vi fått in er beställning mejlas en bokningsbekräftelse med betalningsinformation ut till er. Vid frågor vänligen kontakta IFK Göteborg på 031-703 73 00 eller via mejl på lagbiljett@ifkgoteborg.se.

Varmt välkomna till Gamla Ullevi 2020!

Foto: Bluewhitephoto.se

Gruppbiljetter

Ta med laget och upplev den magiska stämningen på Gamla Ullevi.

Gruppbiljett Förening

Om föreningen vill anordna en resa för ledare, sponsorer eller annan grupp har vi en mycket förmånlig rabatt på biljetter på långsidan. Villkoret för gruppbiljetter är att den omfattar minst 20 personer. Priset är 150 kronor* per person och biljetter gäller till numrerad sittplats på sektion D.

* Vid stormatcher kan priset för gruppbiljett för förening 200 kr/person.

Kontrollera matchdag och avsparkstid på www.ifkgoteborg.se.
Antalet gruppbiljetter är begränsat.

För er som vill boka gruppbiljett – följ bokningsförfarande nedan.

Här bokar du dina gruppbiljetter:

 • Jag godkänner att IFK Göteborg sparar och använder mina uppgifter. Läs vår integritetspolicy här.

När vi fått in din förfrågan svarar vi med ett bokningsförslag.
Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss på telefon 031-703 73 00 eller e-post biljetter@ifkgoteborg.se.

Villkor

Serviceavgift

På de flesta biljetter finns en serviceavgift. Denna serviceavgift återbetalas inte vid eventuellt byte av biljett eller flyttad/avbruten match. Serviceavgiften är en kostnad för att sälja och distribuera biljetten.
Vid inställt evenemang, eller i vissa fall där biljetter makuleras, återbetalas ej service- och distributionsavgifter.

Dynamisk prissättning

Från och med säsongen 2018 tillämpar vi dynamisk prissättning. Det betyder att priserna höjs vid stor efterfrågan.

Matchdag kan flyttas

På en del biljetter står matchdag och avsparkstid angivet. Då matchdag och klockslag kan flyttas med kort varsel åligger det biljettinnehavaren att försäkra sig om att angivet matchdatum och klockslag gäller. På vissa biljetter finns inget matchdatum och klockslag angivet utan enbart att biljetten gäller för en viss omgång. Det åligger biljettinnehavaren att själv ta reda på när match äger rum. All förändring eller flyttning av match sker genom vår hemsida eller via annonsering i dagspress.

Köpta biljetter kan inte återköpas

En bokning kan ångras fram till dess biljetterna är betalda. Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av biljetter. En biljett som betalas vid bokningstillfället betraktas som ett köp, även om biljetten ännu inte levererats. Kunden är således bunden av sitt köp när betalning har skett. Biljetten är en värdehandling. Borttappad biljett ersätts inte i något fall. Om man fått biljetten via e-post och skriver ut den själv kan man skriva ut biljetten på nytt. Observera att biljettens streckkod endast fungerar en gång. Läs mer om eBiljett längre ner.

Förlorad biljett

Förlorad biljett ersätts inte. Har du däremot valt e-biljett som leveranssätt kan du skriva ut en ny biljett. Precis som med alla andra biljetter, så går streckkoden endast att läsa en gång.

Inställd eller avbruten match

Vid hemmamatcher som flyttas, avbryts alternativt spelas utan publik utgår ingen ersättning till biljett- eller årskortsinnehavare. Om en match blir flyttad är biljetten giltig till det nya speldatumet.

Krav på legitimation

Samtliga biljettinnehavare är skyldiga att på matcharrangemang ta med sig giltig legitimation som på begäran ska kunna uppvisas.

Biljett med studentrabatt ska alltid styrkas med legitimation och studieintyg (ex. CSN-kort).

Biljett med pensionärsrabatt för förtidspensionär ska alltid styrkas med legitimation och intyg från försäkringskassan.

Ändring av matcharena

IFK Göteborg förbehåller sig rätten till ändring av matcharena. Årskortsinnehavare och biljettköpare erbjuds då likvärdiga platser. Ingen kompensation utgår till biljettköparen/biljettinnehavaren.

Kortbetalningsregler

Du kan bli uppmanad att visa upp det kort som du har betalt med. Därför ska köp av biljett på internet alltid ske med ditt eget kort eller att du är innehavare av kortet, dvs. kortet måste vara utställt i ditt namn.

Biljetten får inte användas i kommersiellt syfte

Biljetten får inte användas i kommersiellt syfte och är endast för personligt bruk. Biljett får inte utbjudas i tävlingar eller vidaresäljas utan klubbens samtycke. Biljetter får inte vidareförsäljas till ett högre pris än vad som angivits på biljetten. Upptäcker klubben att otillåten vidareförsäljning sker har klubben rätt att makulera biljetten.

E-biljett

Biljetter som skrivs ut hemma är en värdehandling och ska behandlas på samma sätt som vanliga biljetter. Alla biljetter avläses vid entré till matchen. Om du som kund varit oaktsam och det finns fler än ett exemplar av din biljett kommer endast den första biljett (streckkod) som inläses att gälla.

Personuppgifter som lämnas vid biljettköp

Personuppgifter som lämnas vid köp av biljetter måste vara korrekta. Påhittade adresser eller namn får inte förekomma. Klubben har rätt att makulera bokningar som inte innehåller korrekta person- och adressuppgifter.

Inpassering

IFK Göteborg lagrar information om inpassering i statistiskt syfte. Detta register kan under vissa omständigheter begäras ut av myndigheter.

Lösenord och användar-id på internet

Du är själv ansvarig för att användar-id och lösenord förvaras på ett säkert sätt. Lämna aldrig ut användar-id och lösenord till någon annan person.

Regler för familjeläktaren Änglaland

 • 2 personer: Gäller för max 1 vuxen och minst 1 barn. 1 vuxen måste gå in med 1 barn för att biljetterna ska gälla.
 • 3–7 personer: Gäller för max 2 vuxna och minst 1 barn. Minst 1 vuxen och 1 barn måste gå in för att biljetterna ska gälla.
 • Även om alla i familjen har varsin biljett, så måste alla gå in samtidigt för att biljetterna ska vara giltiga.
 • De ovanstående kombinationerna är de enda som gäller när man går in i spärren. Detta innebär att man, oavsett orsak, inte kommer in på arenan med sin familjebiljett om inte barnet/barnen är med.
 • På Änglaland räknas man som barn i åldern 5–15 år. Barn under 5 år går in gratis om de sitter i knä. För att få köpa biljett på familjeläktaren Änglaland måste barnet/barnen som är betalande vara i åldern 5–15 år.

Särskilda villkor för tillträde till IFK Göteborgs matcher

 • Besökare är skyldig att på begäran underkasta sig visitation.
 • Det är inte tillåtet att medföra: a) Alkohol eller andra droger, b) vapen eller andra farliga föremål, c) pyroteknik eller brandfarliga vätskor, d) kamera eller videoutrustning. Endast små, hopfällbara paraplyer är tillåtet att ta in på arenan.
 • Den som är berusad eller påverkad av andra droger, äger inte tillträde till arenan. Detsamma gäller den som bär klädesplagg, medför flagga, banderoll eller liknande, med text eller symbol som uttrycker missaktning för folkgrupp eller annan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung eller religion.
 • Maskeringsförbud råder såväl utanför som inne på arenan. Vid överträdelse äger arrangören rätt att avvisa personen.
 • Det är inte tillåtet att: a) Kasta föremål i riktning mot spelplanen, inom eller mot annan läktarsektion, b) beträda spelplanen eller angränsande område innanför staketet, c) utan medgivande uppta eller överföra ljud, rörliga bilder eller löpande textrapportering från matchen.
 • Arenan kameraövervakas. Arrangören använder bildmaterialet för att identifiera ordningsstörande besökare.
 • Om arrangören eller gästande förening/IdrottsAB på grund av en besökares otillbörliga beteende drabbas av böter, straffavgifter eller annan kostnad, är besökaren skyldig att betala motsvarande belopp till arrangören/gästande förening/IdrottsAB.
 • Besökare som gör sig skyldig till överträdelser enligt ovan riskerar bl.a. att avstängas från samtliga elitfotbollsarenor i upp till två år.
 • Arrangören förbehåller sig rätten att för upprätthållande av ordning och säkerhet inom arenan flytta publik från en läktarsektion till en annan.
 • Förtäring får ej medtagas in på arenan.