2020 Kalmar FF-IFK Göteborg 1-1

En poäng i Kalmar

Det blev ett nytt kryss. Denna gång i Småland.

Matchen var fortfarande ung när det första målet kom. Det var Kalmar som gjorde det i den tolfte minuten. Ett inlägg letade sig in framför vårt mål. Där vräktes Victor Wernersson omkull. Bollen gick på hemmaspelaren Israelssons panna och överlistade Giannis Anestis i det blåvita målet.

Vår kvittering kom i den 32:a minuten. 1–1 var ett riktigt klassmål. Och snabbt gick det. Efter en bollvinst i eget straffområde skickade Alhassan Yusuf iväg bollen snabbt på mitten till Tobias Sana. Han satte den direkt i djupet på en framstormande Christian Kouakou. Christian i sin tur sprang några meter innan han slog en perfekt avvägd passning tillbaka till Sana. Bollen? Den satte Tobias i krysset.

Några fler mål blev det inte. I chansväg var det Christian Kouakous skott i kryssribban som stack ut mest.