2021 IFK Göteborg-IFK Värnamo 3-3

Genrepet avklarat

Försäsongens sista träningsmatch slutade oavgjort mot IFK Värnamo.
Slutresultatet skrevs till 3–3 på Valhalla.

En lång, händelserik och spännande försäsong avslutades med 90 minuter på Valhalla IP. De sista detaljerna och finjusteringarna skulle skruvas på inför den stundande allsvenska premiären mot Örebro SK på bortaplan.

Inledningsvis placerade vi mycket av spelet på den offensiva halvan av planen och ledningsmålet kändes allt närmare ju längre halvleken gick. Men den effektivitet som vi saknade hade istället gästerna. Efter 19 minuter tog IFK Värnamo ledningen med 1–0. Ett högt slaget inlägg hittade Oscar Johanssons panna. Han gjorde inget misstag.

Efter 32 minuter kom kvitteringen. Ett fint samarbete mellan Alexander Jallow och Simon Thern ledde fram till en passning snett inåt bakåt till Kevin Yakob. Ett effektivt rörelsemönster för att skapa sig själv en fri yta gav Kevin läget som också förvaltades på bästa sätt: 1–1.

Men tre minuter senare återtog Värnamo ledningen. En djupledsboll hittade löpande Abdussalam Magashy som placerade in 2–1 mot en ensamstående Giannis Anestis.

Under den andra halvlekens inledande minuter var det dags igen när Oscar Johansson utökade ledningen till 3–1 för gästerna.

Efter en timmes spel fick matchen sin andra tvåmålsskytt. Ett kreativt kombinationsspel av Gustaf Norlin och Pontus Wernbloom avslutades med ett inlägg. Kevin Yakob hade återigen placerat sig helt rätt och nickade distinkt in reduceringen: 3–2.

Med tio minuter kvar till slutsignalen kom också kvitteringen. Återigen var Kevin Yakob inblandad när han assisterade Alhassan Yusuf. En assist som avslutades med ett otagbart avslut i bortalagets första kryss.