2019 IFK Göteborg-IK Sirius 2-1

Ny svit påbörjad

En förlust – sedan tillbaka på vinnarspåret igen. Tre poäng efter åtminstone en mycket väl genomförd halvlek.
– Jag är glad och stolt över att vi studsade tillbaka efter en tung smäll mot Hammarby, säger Poya Asbaghi efter 2–1 (2–0 mot Sirius.

Lördagsmatch i skönt sensommarväder – då fick vi se ett IFK Göteborg på Gamla Ullevi som under de inledande 45 minuterna visade att man är ett stort antal poäng bättre än kvällens gulklädda motståndare.
Ledningen kom redan efter tolv minuter. Victor Wernersson skickade in en boll från sin vänstra kant. Framför Sirius mål fanns Lasse Vibe på plats och i tid som bara en naturlig avslutare gör och vinklade in 1–0.
Med en halvtimme spelad var det dags för en annan erfaren avslutare att göra i princip samma sak. Tobias Sana fick en boll på djupet, spelade vidare in i boxen, där Robin Söder förlängde till sin tolfte allsvenska fullträff den här säsongen.
Samtidigt var det goda försvarsspel vi sett under stora delar av säsongen tillbaka efter förra helgens tillfälliga dipp.
André Calisir och Kristopher Da Graca var trygga i mitten och till höger i backlinjen löste Sebastian Eriksson, som ersatte Nzuzi Toko (problem med fot), sin ovana position alldeles utmärkt.
Sedan hände något efter paus.
Gästerna fick betydligt mer att säga till om, reducerade på en fast situation och jagade i kvällsskymningen en kvittering.
Blåvita spelare fick jaga istället för att jagas i allt högre utsträckning. Det som skedde framåt låg Hosam Aiesh bakom med sina kvicka fötter.
Poya:
– Vi blev alldeles för passiva och lyckades inte kontrollera matchen med hjälp av bollinnehav och Sirius var bättre än oss i andra halvlek. En kontrollerad första halvlek ger oss tre poäng.

Nu väntar AIK borta i veckan och Häcken hemma på Gamla Ullevi nästa söndag.