Allsvenskan 2022 IFK Göteborg-IF Elfsborg 1-3

Tung kväll på Gamla Ullevi

Trots ett tidigt ledningsmål av Gustav Svensson räckte det inte till några poäng under måndagskvällen.

1-3

De drygt 13 700 personerna på Gamla Ullevis läktare fick se ett högt tempo inledningsvis där vi var laget i framkant.

Efter en inläggsfrispark i den nionde minuten skarvade Marcus Berg fram Gustav Svensson, som elegant nickade in 1–0 intill den vänstra stolpen.

Trots vår 1–0-ledning åt sig Elfsborg in i matchen och fick också in en kvittering genom Michael Baidoo i den 22:a minuten.
Med tio minuter kvar av den första halvleken tog Elfsborg sedan ledningen genom Alexander Bernhardsson.

I underläge hade vi i början av den andra halvleken svårt att ta oss in i matchen igen. Ett allt mer defensivt Elfsborg lyckades framgångsrikt stänga ner vårt anfallsspel, vilket gjorde att de goda målchanserna åt vårt håll uteblev.

Efter en tumultartad situation fick Marcus Berg syna sitt andra gula kort och vi fick således avsluta matchen med tio spelare.

I jakt på en kvittering lyckades Elfsborg bryta och kunde sedan efter en snabb kontring fastställa slutresultatet 1–3 genom Noah Söderberg i matchens sista sekvens.