Ny publikfest slutade i kryss

Likaläge mot Hammarby.

Flera goda chanser framåt – men Marcus Bergs straffmål i den 87:e minuten gav dagens enda poäng i hemmakampen mot Hammarby.

17 289 på Gamla Ullevis läktare fick se en matchinledning där vi stod för en hög press och intensitet inledningsvis, men utan att komma till särskilt många avslut. Efter 20 minuter hade Hammarby vuxit in i matchen, men hade likt oss svårt att skapa de heta chanserna.

Efter flera skadeuppehåll i matchen visade fjärdedomaren på sju minuters tilläggstid och hann knappast ta ner sin skylt innan Loret Sadiku nickade in 1–0 till gästerna.
Trots totalt 18 minuters tilläggstid i den första halvleken stod sig resultatet fram tills halvtidsvilan.

Den andra halvleken fick en blåvit rivstart och fortlöpte på så vis, och efter en tilltrasslad situation i straffområdet visade domaren gult kort till gästernas Edvin Kurtulus – hans andra i matchen.

Med en spelare mer på planen tryckte vi på rejält för en kvittering och i matchens 87:e minut blev Gustaf Norlin kapad när han kom fri i straffområdet. Straff dömd, och kvitterat genom Marcus Berg.

Men några ytterligare mål fick vi inte se den här kvällen, trots en rejäl blåvit forcering.