A-lagskontrakt för Benjamin

IFK Göteborg flyttar upp ytterligare en spelare från Elit1 (tidigare U19). Anfallaren Benjamin Nygren, född 2001, har skrivit på ett avtal som sträcker sig över 2020.
– En oerhört spännande spelare med en speciell förmåga att göra poäng, säger sportchef Mats Gren.

Inför den här säsongen flyttades Andreas Öhman och Tom Amos upp från akademin. Nu är det klart att Benjamin Nygren gör de båda sällskap.

Från och med 8 juni (då det är återsamling efter ledighet) ingår den vänsterfotade 16-åringen i IFK Göteborgs a-trupp.
– Det man drömt om under alla år i akademin. Jag kom till IFK Göteborg redan som elvaåring (från Utbynäs) och självklart är det här vad man hela tiden siktat på. Jag är både stolt och glad, säger Benjamin och fortsätter:

– Ska jag beskriva mig själv på plan är jag en spelare som bidrar offensivt med mål och assist med bra avslut och god spelförståelse. Sedan handlar det jobba hårt för laget. Jag är dessutom medveten om att jag ska bli bättre på allt för att bli en så bra fotbollsspelare som möjligt.

Avtalet sträcker sig över 2020.

Mats Gren:
– Vi vet att det funnits ett stort intresse från utländska klubbar och är givetvis nöjda med att Benjamin Nygren bestämt sig för att det är den här vägen han ska gå. Han har ett väldigt utvecklat målsinne och det ska bli oerhört spännande att följa den fortsatta utvecklingen.

Redan i våras visade Nygren prov på sin spetsegenskap då han hoppade in i genrepet och derbyt mot Örgryte och nickade in matchens enda mål.

Han är också skytte– och poängkung i det framgångsrika landslag för spelare födda 2001, som nyligen via kval och avancemang tog sig till kvartsfinal i EM.