Profilernas hälsningar till ”Tobbe”

Älskad av blåvita lagkompisar och oerhört respekterad av sina motståndare. Här är hälsningar från profiler Tobias Hysén stött på ett antal gånger – och även haft som medspelare.

”Under guldåret 2005 var han helt fantastisk och kemin vi hade på plan var något extra. Tobbe var nyckeln till att vi lyckades vinna dubbeln det året. Vi umgicks väldigt mycket under tiden i Djurgården och nåt jag aldrig kommer att glömma är när vi satt hemma hos honom och följde vårt gemensamma favoritlag Liverpool i Champions League-finalen samma år! Han är en underbar människa med stort hjärta och glatt humör och jag önskar honom en magisk avslutning på sin karriär med IFK Göteborg!”
IFK Norrköpings Daniel Sjölund som naturligtvis spelat mot ”Tobbe” ett antal gånger, men även med i Djurgården åren 2004–2006.

”En symbol för IFK Göteborg. Otroligt vass målskytt och smart spelare, framförallt i djupled. Spelat ihop en del med ”Tobbe” i landslaget. En mycket ödmjuk och fin människa.”
Markus Rosenberg, Malmö FF. Jämnårig skåneprofil och landslagskollega med Tobias i U21–EM 2004 och EM 2012.

”Det jag kan säga om Tobbe är väl att det är en jävla go gubbe och om man ska spinna vidare på det med vänsterback så hade han nån match hos oss oxå som vänsterback där han skötte sig utmärkt! Hoppas han får ett fint avsked för en fantastisk karriär och önskar han all lycka med vad han tar sig an efter spelarkarriären!”
Christopher Källqvist, en annan hisingspojk och lagkompis med ”Tobbe” i Häcken under många år.