Ett möte André ser fram emot

En bruten näsa och en stukad fot. Det stoppar givetvis inte en blåvit krigare.
– Med familjemedlemmar på läktaren och mot klubben där jag började spela fotboll, det ska bli kul och inspirerande att möta Djurgården, säger IFK Göteborgs mittback André Calisir.

Vårsolen värmde en blåvit trupp på Bravida som åker till Stockholm med gott självförtroende. Och med respekt för måndagens motståndare på Tele2 Arena.
– Djurgården är ett väldigt bra fotbollslag som satsat ganska hårt inför den här säsongen, det kommer att bli tufft. Samtidigt fick vi en rejäl energiboost av matchen mot Elfsborg senast. Den ska vi ta med oss och bygga vidare på vårt spel, säger André Calisir om mötet med sin moderklubb.

Då Elfsborg var på besök i hemmapremiären råkade han ut för både det ena och den andra. En tuff smäll på näsan av lagkompisen August Erlingmark och en fot som trampade fel, är dock enbart ett minne blott.
– Ingen fara och jag är redo för match.

Med i en allsvensk trupp för första gången sedan sommaren 2015 är även Lasse Vibe. Om och hur mycket speltid det blir återstår att se.
– Vi ska tillsammans vara kloka matchandet och successivt öka på antalet minuter, säger tränare Poya Asbaghi, som kan räkna in en bra träningsvecka på kontot.
– Det är alltid bra stämning i vår trupp. Sedan blir den givetvis ett snäpp upp efter en sådan seger vi tog mot Elfsborg. Vi möter en skicklig motståndare, men har stora chanser att göra ett bra resultat.

Truppen:

Giannis Anestis, Tom Amos, Carl Starfelt, Kristopher Da Graca, André Calisir, August Erlingmark, Sebastian Ohlsson, Victor Wernersson, Amin Affane, Alhassan Yusuf, Junes Barny, Nzuzi Toko, Patrik Karlsson Lagemyr, Emil Holm, Giorgi Kharaishvili, Lasse Vibe, Benjamin Nygren, Robin Söder.