Onsdagsrapport från Portugal

Ytterligare en träning med perfekta förutsättningar. 17 sköna plusgrader, knappt någon vind och en fin gräsmatta som vattnades precis innan övningarna drog igång.

Dagens träning innehöll högt tempo där både Poya och Ferran instruerade spelarna. Såväl det stora övergripande som de små detaljerna var viktiga och spelarna lyssnande noga på vad som sades.

Fokuset för dagen var ytorna bakom och framför backlinjen. Det var ett par olika övningar som byggde på samma sak i olika stora spelformer. Det är intensiva dagar med fokus på rätt saker, det är en bra grupp som utstrålar glädje.

De skadade spelarna följer plan och i dag var Robin äntligen tillbaka i possession-spelet.

Målvakterna körde ett bra pass och hade fokus på djupledsbollar, instick och en-mot-en. Stefan Remnér konstaterade kort och koncist:
– Vi har en bra utveckling och i den takt vi önskar.

IFK Göteborgs nya assisterande tränare, Ferran Sibila, har varit här i snart en månad och är positiv till vad han sett hittills.
– Hela laget arbetar hårt enligt vår modell både offensivt och defensivt. Vi tar steg framåt hela tiden och det är hårt jobb som ligger bakom det. Man ser att spelarna kommer fortsätta utvecklas under året ju längre tiden går.