Toko klar för IFK Göteborg

IFK Göteborg har klart med ett nyförvärv. Nzuzi Toko har skrivit på för ett och ett halvt år.
– Inspirerande att vara med och bidra till att ta klubben tillbaka till toppen, säger mittfältaren.

I början av veckan anlände mittfältaren och landslagsmeriterade Nzuzi Toko till Kamratgården för träna med IFK Göteborg under veckan. Nu är båda parter överens om ett avtal fram till sommaren 2020.

Tränare Poya Asbaghi:
– En erfaren spelare med ledaregenskaper och en hög arbetsmoral som vi är väldigt nöjda med att ha knutit upp till vår trupp.

En erfaren spelare med ledaregenskaper och en hög arbetsmoral

Toko, som är född 1990, föddes i Kongo och växte upp i Schweiz. Med dubbelt medborgarskap har han internationellt representerat Schweiz på u21-nivå och på seniornivå gjort sex a-landskamper med Kongo. I klubbsammanhang har Toko spelat med bland andra St Gallen, Grasshoppers och Brighton. Senaste adress är Al-Fateh i Saudiarabien.

– Jag är imponerad av vad jag sett så här långt. Dels av klubben som sådan, men också av alla faciliteter som finns. Likaså är det inspirerande att det finns så många unga spelare som jag, med min erfarenhet, hoppas kunna hjälpa att utvecklas ytterligare.

Toko kommer inte att medverka i helgens match mot Varbergs BoIS. Tanken är att derbyt och genrepet mot Öis lördag 23 mars blir debuten i den blåvita tröjan.