August har Covid-19

Efter ny provtagning har August Erlingmark fått ett positivt Covid-19-test. Nu väntar fortsatt isolering för ”Agges” del.

August isolerades först i hemmakarantän efter att en närstående testats positivt för Covid-19 i förra veckan. Agges första test – som han tog i samband med att han isolerades från övriga laget och personalen på Kamratgården – visade negativt.

Han har testats på nytt. Det testet har nu kommit tillbaka positivt. August har inga symptom och mår bra, men kommer att fortsätta vara isolerad till dess att han har tillfrisknat. Ingen annan personal har uppvisat några symptom och inte heller testats positivt för coronaviruset.

IFK Göteborg följer de riktlinjer som har utfärdats av Folkhälsomyndigheten och Svensk Elitfotbolls protokoll ”Genomförande av de professionella SEF-klubbarnas matcher under Covid-19”. Vi har vidtagit alla tillgängliga åtgärder för att minska risken för smittspridning.

IFK Göteborg har som policy att inte lämna ut individuell hälsoinformation för våra spelare. Det är i samråd med August som hans namn nämns. Detta eftersom han vill undvika spekulationer. Vi kommer inte närmare kommentera specifika sjukdomsfall.

Vid frågor från media hänvisar vi till sportchef Pontus Farnerud.