Publik från 1 november

Från och med 1 november är det tillåtet att släppa in 300 sittande åskådare på våra matcher. IFK Göteborg kommer då att öppna upp för publik.
– Det är ett svårt beslut eftersom vi vet att det inte är helt optimalt för någon i och kring IFK Göteborg, speciellt inte för våra supportrar. Men vi har landat i att vi måste ta detta steg för att vi förhoppningsvis snabbare ska kunna öppna upp för ännu fler, säger Erica Berghagen, Marknads- och kommunikationschef. 

Under torsdagen kom beskedet från regeringen att 300 sittande åskådare tillåts på allmänna sammankomster.
IFK Göteborg kommer att släppa in publik med start 1 november mot Örebro SK.

– Vi är väl förberedda på alla tänkbara scenarion gällande maxtak för publik. Vi tycker att 300 åskådare är alldeles för få. IFK Göteborg – precis som många andra elitklubbar – har både arenor och kompetens för att på ett ansvarsfullt sätt arrangera smittsäkra arrangemang för många fler åskådare än så. Samtidigt ser vi detta som ett första steg i rätt riktning, säger Erica Berghagen.

Under nästa vecka kommer vi att gå ut med detaljerad information om vilka som kommer att ha möjlighet att gå på våra matcher och hur det kommer att fungera rent praktiskt.