Sebastian Eriksson till Genoa

IFK Göteborg har avtalat med Genoa CFC om en övergång för Sebastian Eriksson. Han flyttar omgående till den italienska Serie A-klubben.

Sebastian Eriksson kom till IFK Göteborg första gången 2007 och har efter spel i italienska Cagliari och grekiska Panetolikos återvänt till Blåvitt i två omgångar. Nu flyttar han än en gång till Italien.

30-åringen från dalsländska Åsebro har skrivit på för Genoa CFC i Serie A. Sebastian flyttar omgående till hamnstaden i Italiens nordvästra hörn.
– Detta kom väldigt överraskande. Jag har alltid känt att jag på något sätt har velat komma tillbaka till Italien, och när chansen kom var det ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Samtidigt känns det alltid jobbigt att lämna Blåvitt. Alla vet vad klubben betyder för mig. Nu får jag följa IFK Göteborg som supporter, och jag tror verkligen på laget i år, säger han.

Vi är glada för Sebastians skull

När Sebastian Eriksson återvände till IFK Göteborg i februari 2019 skrev han på ett treårskontrakt.
– Vi är glada för Sebastians skull, att han får den här chansen att göra ett till varv utomlands. Han hade en fin säsong för oss under förra året och i Italien vet ju många vem han är, säger IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson.

Utöver Sebastian Eriksson har IFK Göteborg det senaste året sålt fyra spelare till utländska klubbar. Under 2019 gick Vajebah Sakor till grekiska OFI Kreta, Benjamin Nygren till belgiska Genk, Carl Starfelt till ryska Rubin Kazan och Sebastian Ohlsson till St. Pauli i Tyskland.
– Vi har en intressant spelartrupp som många utifrån håller koll på. Att våra spelare lockar till sig intresse från andra klubbar är ett bevis på att vårt arbetssätt ger resultat. Gör spelarna det bra individuellt och kollektivt så uppmärksammas både laget och de personligen, säger Kennet Andersson.