Aktuella rehabläget

Fredag innebär genrep inför allsvenska premiären.
Vi möter Värnamo på Valhalla.
Här är rehabläget just nu.

Vi har fått en del blandade besked de senaste dagarna på skadefronten. Exempelvis gick Sebastian Eriksson av i förtid på grund av ryggsmärta i MFF-matchen. Han är redan tillbaka i full träning och redo för match igen.

– Dessutom är det glädjande att se både Patrik Karlsson Lagemyr och Yahya Kalley, som båda har börjat träna ute på planen efter sina operationer i vintras. Yahya har dessutom deltagit i några enkla lagövningar, säger fysioterapeut Calle Persson.

Däremot har flera kollisioner, dueller och andra smällar under matcher gjort att vi fått en del nya skador den senaste tiden.

– Det är en blandning av skador som beror på olika saker. Flera spelare har skadat sig i dueller ute på planen, några har trampat snett och en bröt handen efter att ha blivit trampad på. Det är en typ av skador som man aldrig kan “skydda sig” mot, säger Calle Persson.

Kolbeinn Sigthorsson var den som bröt handen. Det skedde under landslagsuppdraget med Island.

– Han har opererats och beroende på hur läkningen fortgår hoppas vi ha honom tillgänglig inom några veckor.

Övriga rehabläget innefattar Marek Hamsik (vad), Robin Söder (knä), Hosam Aiesh (fot), Isak Dahlqvist (fot), Calle Johansson (fot) och Jakob Johansson (knä).

– Marek följer sin rehabplan och är delvis ute på planen och kör individuell träning. Vi hoppas fortfarande ha honom tillgänglig till allsvenska premiären. Robin rehabtränar efter att ha fått en smäll på knäet. Han har samma tidsplan som Marek, säger Calle Persson och fortsätter:

– Hosam kommer att rehabträna den kommande månaden efter duell i MFF-matchen. Isak är i samma situation efter en smäll i senaste U21-matchen. Calle och Jakob har båda genomgått lyckade operationer denna vecka. Målet är att ha båda tillbaka efter EM.