Alex vill ta nya kliv

Förra året debuterade han i Blåvitt och i allsvenskan.
Nu hoppas Alexander Jallow på en ännu bättre säsong – för laget och för sig själv.

Från Jönköping till Göteborg. Från J-Södra till Blåvitt. Nu 23-årige Alexander Jallow gjorde flytten förra vintern och slog igenom hos oss. Det blev 26 allsvenska matcher – och totalt 35 under 2020.

– Det var spännande att komma hit. Det kändes stort att bli en del av Blåvitt. Samtidigt kom jag snabbt in i allt tack vare alla lagkamrater, som nu är mina vänner, säger Alex själv när han tänker tillbaka på första året på Kamratgården.

Nu blickar han framåt. Premiären är nära. Men först ett genrep mot Värnamo på fredag.

– Vi har kommit en bra bit mot där vi vill vara. Det är många nya spelare och delvis ett nytt spelsätt och formation. Men vi tränar på väldigt bra, vi har haft tuffa träningar och tuffa matcher så vi tar steg både kollektivt och individuellt, säger han och fortsätter:

– Precis som det brukar vara under försäsongen så sitter inte allt till 100 procent ännu. Men vi blir bättre och bättre. För egen del känner jag mig väldigt bra fysiskt men jag känner också att jag har två-tre nivåer till i mig och de kommer att komma fram när allsvenskan startar.

Formationen, ja. Med nya spelare och idéer har uppställningen av de elva startspelarna skruvats lite här och lite där. Bland annat med tre centrala försvarare och så en spelare på vardera kanten med stort ansvar både framåt och bakåt. Ofta har Alex – som förra säsongen till största del höll till på högerkanten – under 2021 mest spelat på vänstersidan.

– Det är klart att det är lite annorlunda mot vad jag har varit van vid och att jag behöver spela på ett lite annorlunda sätt. Men jag gillar positionen. Oavsett vilken kant jag spelar på. Jag får ett stort ansvar och det trivs jag med.

Mål – att nå högre upp i tabellen och själv utvecklas – finns där. 2021 ska bli ett bättre år på alla sätt jämfört med det märkliga 2020.

– Individuellt handlar det för min del om att fortsätta ta steg framåt. Jag vill göra fler poäng och jag vill bidra så mycket jag kan till laget och vinna alla matcher som går. Det är självklart. Men jag vet att det krävs hårt arbete för att nå dit.