Kolbeinn sänkte AIK

Hemmapremiären är avklarad på ett ekande tomt Ullevi. Kolbeinn Sigthorsson fixade segersången med sina två mål.

Förutsättningarna inför matchen var något alldeles extra. En klarblå himmel med sol som värmde inte bara Ullevi utan säkert hela staden. Åtta lyckliga årskortsinnehavare fick dessutom återigen känna av matchpuls. Det fanns plats för betydligt fler…

Det tog inte många minuter innan ett ledningsmål kom. Tre minuter för att vara exakt. Och det var vi som gjorde det.

Hosam Aiesh visade direkt med besked att han var tillbaka från sin skada. Efter en individuell prestation på sin högerkant hittade han djupledslöpande Kolbeinn Sightorsson i straffområdet. Den tidigare AIK-spelaren gjorde inga misstag i avslutningsfasen: 1–0. Kliniskt.

37 minuter in i den första halvleken ökades ledningen på till 2–0. Simon Thern hittade Kolbeinn som hade placerat sig inne i den där fina ytan där merparten av alla mål görs. Att avsluta anfall kan han. Den här gången tryckte han in bollen på halvvolley på riktigt strikermanér.

I den andra halvleken gick tempot ner samtidigt som intensiteten i duellerna ökade. Det small från båda håll och matchens betydelse visade sig verkligen i aktionerna ute på planen.

Med 15 minuter kvar till slutsignalen kom dessutom en efterlängtad debut. Marek Hamsik var tillbaka från sin skada och gjorde sina första minuter i blått och vitt. En bättre dag på jobbet.