Miljontillskott från Gräsroten

959 299 kronor från Svenska Spel och Gräsroten till IFK Göteborgs akademi, det är ett välbehövligt tillskott.
– Det är aldrig viljan som är problemet för att utveckla ungdomsförening – det är ekonomin, säger Jonas Olsson, sportchef/akademiansvarig i IFK Göteborg.

Det är sjätte året i rad som Svenska Spel via Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige, där det är kunderna själva som fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.
– De här 50 miljoner kronorna omvandlas till ren och skär glädje för idrottande barn och ungdomar i Sverige. Tack vare Svenska Spels Gräsroten ges fler barn och ungdomar möjligheten att utöva sin favoritidrott och fler får därav möjligheten att uppleva den gemenskap och glädje som frodas inom idrotten, säger Björn Eriksson, ordförande i RF.

– Äntligen är det dags igen. Svenska Spel vet hur hårt idrottsföreningar runt om i Sverige kämpar för att barn och ungdomar ska få utöva sina favorit idrotter, så det är med glädje vi delar ut dessa 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Att Gräsroten växer, både vad gäller föreningar och supportrar, visar hur omtyckt och uppskattat initiativet är i Idrottssverige, säger Marie Loob, tf. VD på Svenska Spel.

Precis som 2017 uppgick årets bidrag till IFK Göteborg till närmare en miljon. Jonas Olsson:
– Vi planerar att investera pengarna från Gräsroten i våra barn och ungdomar i föreningen, både genom sportslig utveckling och i olika utbildningsprogram för de unga ledarna. Tack till alla er som valt att stödja den blåvita akademin.

Välj IFK Göteborg som den klubb du vill att pengarna ska gå till. Du gör det i din spelbutik eller direkt på webben. Du kan också ringa Svenska Spels kundservice på 0770-11 11 11.

Ditt stöd betyder mycket för IFK:s ungdomsverksamhet – och det kostar dig inget extra.

Läs mer här

» ”Gräsroten” på Svenska Spels hemsida