Europa Akademin – Tränarakademi

För att få fram västsvenska spelare till europeisk toppfotboll så måste de unga spelarna erbjudas den bästa tänkbara träningen.

Således behöver spelarna ha de bästa tänkbara tränarna. Av den anledningen kör vi igång en kvalificerad ungdomstränarutbildning som ska leda till att ambitiösa tränare från vår region kan utvecklas till skickliga ungdomstränare.

Detta innebär dessutom att deltagande tränare samtidigt får en unik möjlighet att utveckla sig själva som fotbollstränare, för att på sikt även kunna bli topptränare i Sverige och ute i Europa – för de som vill satsa på det.

Efter den tvååriga ungdomstränarutbildningen finns möjlighet till en påbyggnadskurs om senior och elitträning – för de som vill satsa vidare på det.

IFK Göteborg Europa Akademi erbjuder således en kvalificerad ungdomstränarutbildning som vi benämner EA Tränar Akademi.

Under en två års period erbjuds intresserade fotbollstränare en utbildning som består av ett antal träffar under utbildningstiden. Träffarna planeras in på kvällar och helger med ungefär en månads mellanrum mellan varje träff. Varje träff kommer också att kunna repeteras för de som missar en träff.

Det är ingen kostnad för utbildningen eftersom deltagarna medverkar som assisterande tränare under våra EA aktiviteter för spelare. Vilket samtidigt innebär att deltagarna får viktig praktisk träning på utbildningens ingående delmoment. Det sker på våra camper och i vår Europa Akademi.

Ingen examen utförs men deltagarna får intyg på genomförda delmoment.

I utbildningstiden ingår bl.a. att deltagarna erbjuds medverkan i vår Nordiska Fotbollstränarkonferens i slutet på januari varje år.

Under andra utbildningsåret ingår även en studieresa till Tottenham Hotspurs i London.

Vi kan ta emot max 20 tränare under vår första kurs som är planerad att starta i januari 2019.

Mer information kommer efterhand på vår hemsida https://ifkgoteborg.se/akademin/

Kontakt och eventuell intresseanmälan till:

Roger Gustafsson

roger.gustafsson@ifkgoteborg.se