Miljonbidrag till akademin

930 438 – nästan en miljon – det är årets utdelning till IFK Göteborgs akademi från Svenska Spels ”Gräsroten”. Totalt har 21 926 valt att ha IFK Göteborg som sin favoritförening och därmed bidra till den välkomna summan.

I dag presenterade Svenska spel sin utdelning från Gräsroten, ett initiativ för att stärka ungdomsfotbollen som genomförs för sjunde året. Totalt delas 29,9 miljoner ut till ungdomsfotbollen. För IFK Göteborgs akademi innebär det ett viktigt och välbehövligt tillskott på uppemot en miljon kronor.
– Gräsroten betyder väldigt mycket eftersom vi får in extra medel för att kunna utveckla vår akademi ytterligare. Vi har under året fortsatt att utbilda våra tränare och spelare, vilket även kommer att vara ett stort fokus framåt, säger Jonas Olsson, akademiansvarig hos IFK Göteborg.

Patrik Hofbauer, vd på Svenska Spel:
– Heja ungdomsidrotten! Vi på Svenska Spel ser alltid fram emot den här tiden på året, när vi genom Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten. Att möjliggöra för fler barn och ungdomar att bli en del av den svenska idrottsfamiljen och komma i rörelse är otroligt viktigt. Gräsroten är ett av sätten vi väljer att dra vårt strå till den stacken.

Om Gräsroten

Svenska Spel hejar på svensk idrott och vill att fler kommer i rörelse. Därför delar de ut 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten. Det är kunderna i AB Svenska Spel och Svenska Spel Sport & Casino AB som bestämmer vilka idrottsföreningar som får pengar. Som kund i respektive bolag kan du välja att stödja tre favoritföreningar i Gräsroten. I år har 682 638 kunder möjliggjort att 8 556 föreningar inom 71 idrotter får dela på pengarna. Utöver de 50 miljoner kronorna får även samtliga anslutna föreningar ett garantibelopp från Svenska Spel på 1 000 kronor. Det gör att den totala utbetalningen i år uppgår till cirka 58,3 miljoner kronor. Mer information om Gräsroten finns här.