Den öppna verksamheten är inställd

Tyvärr så känner vi oss tvungna att stänga den öppna verksamheten under 2020.

Akademin har tittat på olika lösningar för att hålla igång den öppna verksamheten fram till julhelgerna men vi kan inte med gott samvete genomföra dessa olika träningar. Allt grundar sig naturligtvis att det ska vara helt säkert för de spelare som besöker oss.

Vi tog ett tidigt beslut om att inte genomföra den mycket populära Jullovscampen. Den genomförs inomhus för 100st spelare. Under Höstlovscampen delade vi upp spelarna i små grupper med måltidsscheman så att det hela tiden är få spelare samtidigt nära varandra. Handsprit har funnits tillgänglig och likaså information och en hel del andra försök att göra det säkert. Detta tycker vi ändå inte räcker för att känna oss helt säkra. Inget barn ska komma till oss för sin älskade fotboll och utsättas för risk att bli allvarligt sjuk.

Akademi Fotbollsskolan och den Öppna Fotbollsskolan genomförs heller inte under november och december. Spelarna är väldigt unga och är inte i någon riskgrupp men kring dessa träningar finns ett annat problem. Barnen kommer inte själva utan föräldrar kör dom. Småsyskon är med och helt plötsligt är det många på liten yta. Detta är svårt att kontrollera på ett säkert sätt.

De Öppna Extraträningarna får vi också ställa in. Som gäller för all öppen verksamhet som Akademin bedriver kommer spelarna från många olika platser. En del åker kollektivtrafik och träningarna genomförs inomhus. Även om ombyte sker hemma och vi delar in det i små grupper samt vi tar till mängder av åtgärder för säker träning så kan det inte bli säkert nog. En spelare eller för den delen ledare från oss kan komma till träning utan symptom och sprida Covid-19 till en annan spelare som tar smittan vidare till sin familj, skola eller hemmaklubb. Dessa individer hade med största sannolikhet inte träffats om det inta vore för denna träning.

Vi tittar ändå på lösningar för F08-09 och P09 och återkommer då det är oerhört många spelare i dessa grupper som vill visa upp sig och väldigt gärna vill börja i IFK Göteborgs Akademi. Men vi kommer inte genomföra någon träning som äventyrar spelarnas hälsa.

Europa Akademin kommer av ovan redovisade skäl heller inte att genomföras. Då flera av er redan betalat för de olika träningarna kommer ni att få e-post om hur ni ska gå tillväga för att få era pengar återbetalade.

Du som är född 2007 – 2011 kan bli medlem i vår Europa Akademi och få lite information och träningstips från oss. Klicka in på vår länkarna nedan och anmäl dig om du vill – det är kostnadsfritt.

Akademin kan i dagsläget tyvärr inte säga när vi kan genomföra dessa träningar igen.

Ta nu hand om er och era nära och kära och hoppas ni får vara friska. På återseende 2021!