Foto: Bildbyrån

I dag gratulerar vi Kennet

Han kom till IFK Göteborg 1989 och blev under sina tre säsonger i den blåvita tröjan både svensk mästare och allsvensk skyttekung. Dessutom svensk folkhjälte i ett VM vi aldrig glömmer.

I dag säger vi grattis till Kennet Andersson, som fyller 50 år detta datum, 6 oktober. Sörmlänningen kom till IFK Göteborg från Eskilstuna inför 1989 och fick vara med om att bi svensk mästare såväl 1990 som 1991. Han vann dessutom den allsvenska skytteligan under sin sista säsong och innan det bar av ut i det proffsliv som bland annat omfattade klubbar som Bologna, Lazio och Fenerbahce.

För många är givetvis den gänglige anfallaren namnet de förknippar med fotbolls-VM i USA 1994, där Andersson var en av turneringens bästa spelare med ett flertal avgörande insatser.

Sommaren 2012 var Kennet tillbaka på Kamratgården för att under två och ett halvt år bli ansvarig för IFK Göteborgs CSR-arbete, som då samlades under namnet ”Samspelet” och som i dag utvecklats till ”IFK Göteborg i samhället”.

I dag fyller Kennet Andersson 50 år och vi skickar ett stort gäng gratulationer till en stor spelare och människa från IFK Göteborg.