170412 Materialförvaltare Rolf Gustavsson på Kamratgården den 12 april 2017 i Göteborg.

Bästa ”Roffe” fyller 50

Han är utan tvekan a-truppens mest oumbärliga medspelare. I dag gratulerar vi Rolf Gustavsson till 50 år.

Världens bästa ”Roffe”, vi garanterar att samtliga spelare och ledare i IFK Göteborgs a-trupp skriver under på det epitetet då det handlar om sin materialförvaltare. Som gör allt. Och mycket mer än så.

Västmanlänningen från Fagersta kom till Blåvitt redan i början av 90-talet som ungdomsledare. Det utvecklades senare till bland annat ett uppdrag som handledare i akademin, att ansvara för extraträningar, vara tränare och att ingå i evenemangsgruppen kring IFK Göteborgs matcher.

Sommaren 2014 valde en annan trotjänare att gå ner i arbetstid. Rolf Gustavsson blev den givna ersättaren till Bertil Lundqvist. Precis som ”Berra” har ”Roffe” den naturliga fadersgåvan att skämma bort sina grabbar, men också att med fast hand förmå dem att göra om, göra rätt.

Gustavssons tillvaro på Kamratgården handlar till stor del att vara först på plats – och sist därifrån

Utöver kärlek och fostran, handlar Gustavssons tillvaro på Kamratgården till stor del att vara först på plats – och sist därifrån. Att packa upp och packa ned, att fixa isbad, hälla upp näringsrik dryck, transportera, låsa in, låsa upp, planera, förbereda – och gud förbjude – inte glömma någon av alla de koffertar som ska med till varje match och på varenda resa. Oavsett om det handlar om Bravida Arena på Hisingen eller ett vinterläger i Spanien. Och förstås att tvätta.

Skulle någon i och kring laget vara naiv nog att utmana en hedersman i sina bästa år i squash får denne skylla sig själv.

Födelsedagen firar ”Roffe” med sina närmaste. Onsdag är han tillbaka till sina rutiner. Ett år äldre, 50 fyllda, men fortfarande som världens bästa ”Roffe”.

IFK Göteborg gratulerar.