Årets sommarresa är här

3 000 blåvita supportrar förväntas dyka upp i Falkenberg på lördag. Det är dags för årets sommarresa.
– Det finns alla förutsättningar för att det ska bli en av de matcherna som man pratar om lång tid framöver, säger Christopher Lindahl IFK Göteborgs SLO.

Bortamatcher är synonymt med gemenskap. Varje bortamatch och resa är unik. Supportrarna reser på allting från Europamatcher till träningsmatcher på mindre orter. Men det finns alltid de resor som sticker ut lite extra.

Som matchen mot AIK på Friends Arena 2015 då fler än 5 000 hade tagit sig till Stockholm för att stötta laget i guldstriden. Eller som cupfinalen mot Djurgården 2013 när ett tåg fyllt med änglarna fick åka hem med guldlaget och bucklan från huvudstaden.
– Gemenskapen och ”vi-känslan” som skapas på resorna ger oss enorma förutsättningar för att kunna bygga vidare på kamratskap i supporterleden. Det är kamratskap när det är som bäst helt enkelt, säger Christopher Lindahl.

IFK Göteborg har en tradition av att ha många supportrar på plats oavsett var i landet laget spelar. Den tolfte spelaren är alltid på plats. Lördagens match mot Falkenberg är inget undantag – laget kan till och med räkna med ett större stöd än hemmalaget.
– Det kommer att vara en av de bortamatcher som känns som en hemmamatch, säger Christopher Lindahl.