De spelade för ”Linkan”

Två lag som spelar för en kämpe och lagkamrat – då är givetvis båda vinnare vid ett oavgjort resultat.

Lördagens match mot GIF Sundsvall var även en manifestation för Stefan Lindqvist, som drabbats av muskelsjukdomen ALS. Den präglade Gamla Ullevi inför den allsvenska avsparken och genererade stor värme i kylan och ösregnet. I en förmatch spelade IFK Göteborg och Halmstad BK, de klubbar som betytt mest för ”Linkan”, 0–0.

På plan fanns mängder av profiler från de båda klubbarna. Förbundskapten Janne Andersson coachade herrar som Håkan Svensson, Fredrik ”Fidde” Andersson, Niklas Gudmundsson, Janne Jönsson och Roger Lindqvist, bror till Stefan.

I blåvita tröjor fanns exempelvis Håkan Mild, Mikael Nilsson, Thomas Ravelli, ”Ölme”, ”Erra”, ”Sella”, alla under ledning av landets genom tiderna mest framgångsrika klubbtränare, Roger Gustafsson.

En rörd Stefan Lindqvist berättade sedan om sina känslor för den speciella dagen.
– Jag känner mig hedrad över initiativet och tyckte det var kul att träffa alla gamla lagkompisar igen. Bäst var ”tjötet” i omklädningsrummet och det kom igång direkt.

En stund senare kom dagens IFK Göteborg ut till tonerna av ”Snart skiner Poseidon i speciellt framtagna t-shirts som en hyllning till ”Linkan”.

Matchen var ett initiativ av IFK Göteborg Legends, stötta gärna deras insamling till stöd för ALS-forskningen.