De köpte Gamla Ullevi (i lego)

Ett supporterkollektiv har köpt loss och skänkt Gamla Ullevi till IFK Göteborg.
Arenan – som består av 19 000 legobitar – står nu på Kamratgården.

Det kom ett mejl. Johan Brosché och hans blåvita vänner hade ett spännande förslag och en fråga.

– Vi vill göra något i dessa tider för att sprida lite glädje och undrade om Blåvitt skulle vara intresserat av att få Gamla Ullevi i present, säger Johan.

Vi tackade såklart ja. Efter att ha samlat ihop en summa pengar köpte supportrarna loss Gamla Ullevi. I förra veckan fraktades den nedmonterade skapelsen till Kamratgården – och byggdes ihop på plats.

– En otroligt rolig idé. I dessa tider behövs det verkligen något annorlunda och kreativt för att stilla längtan till match och detta får oss att känna oss närmare både vår hemmaarena och våra supportrar i tider då vi inte kan ses. Vi kommer att hitta en plats åt modellen på Kamratgården, säger klubbdirektör Max Markusson.

Det är en annan Blåvittsupporter, Richard Pettersson, som har byggt legoarenan. Baserat på de riktiga ritningarna från stadsbyggnadskontoret tog det honom kvällar och helger under ett års tid att få allt klart.

– Jag är ursprungligen från Sundsvall och håller på Blåvitt. Jag flyttade till Göteborg på grund av mitt Blåvittintresse. Jag gillar också lego och tänkte att det skulle vara roligt att förena mina två största intressen, säger han.

Efter supporterkollektivets insamling för att köpa legoarenan blev det en slant över. Den har nu skänkts till Gunnars Larssons Stipendiefond.