Investeringar i IFK GBG Transferintressenter

En nyemission är genomförd i IFK GBG Transferintressenter.
Det möjliggör för oss att förstärka spelartruppen utan större ekonomisk risk för IFK Göteborg.

IFK GBG Transferintressenter AB är vår lösning för att tillföra externt kapital, som är tänkt att användas för förstärkningar av herrlagets spelartrupp. Bolaget har funnits sedan 2018 och har varit med och finansierat många av de två senaste säsongernas spelarövergångar till klubben.

Efter flera lyckade spelarförsäljningar de två senaste åren har intressenterna – enligt avtal – möjlighet till återbetalning på tidigare investeringar.

Genom en nyemission tillförs nu kapitaltillskott från både befintliga och nya investerare.

– Det är oerhört glädjande att merparten av transferintressenterna som varit med på hela resan väljer att fortsätta och vara med på en ny satsning inför framtida spelarförstärkningar. Vi är tacksamma över både de som har varit med och tagit oss dit vi är nu och de nya som tillkommer och stärker oss ännu mer, säger IFK Göteborgs ordförande Mats Engström.

När det blir dags att framöver förstärka med nya spelare är det i första hand IFK GBG Transferintressenter som står för finansieringen.

– Den kanske största fördelen med upplägget är att den ekonomiska risken för oss som klubb är minimal. Detta har visat sig vara en väldigt gynnsam modell både för oss och investerarna, och det känns bra att presentera en fortsatt satsning som våra medlemmar också kan känna sig helt trygga med, säger Mats Engström.