Läget just nu

Målet är att allsvenskan spelas – med publik.
Men precis som övriga fotbollsvärlden inväntar IFK Göteborg besked från myndigheter, förbund och intresseorganisationer.

Under måndagen hölls ett möte på distans med samtliga klubbchefer från allsvenskan och superettan.

Klubbarna vill tillsammans med intresseorganisationen Svensk Elitfotboll (SEF) och Svenska Fotbollförbundet (SvFF) göra vad de kan för att tillsammans ta ansvar för att motverka smittspridningen av coronaviruset.

Det uttalade gemensamma målet är att allsvenskan och superettan ska spelas med publik. Klubbarna, SEF och SvFF har samsyn om att få till en anpassning av spelstarten i syfte att kunna spela ligorna med publik när det är möjligt med hänsyn till myndigheternas beslut.

Under den kommande veckan ska Uefa diskutera med sina intressenter om utsikterna för att kunna spela sommarens EM. Beslut om mästerskapet kommer i sin tur att påverka alla nationella ligor på kort och lång sikt.

IFK Göteborg – precis som övriga fotbollsvärlden – inväntar därför besluten därifrån.

Senare i veckan planeras ett nytt klubbchefsmöte för samtliga SEF-klubbar.

För att klubbarna ska kunna förbereda sig på bästa sätt för en säsong har beslut fattats att träningsmatcher kommer att spelas och att de kommer att spelas utan publik.

Så snart det finns mer information som direkt rör IFK Göteborg och alla andra berörda runt klubben kommer vi att gå ut med det.