Lämna in din gamla IT-utrustning – få matchbiljetter

Vi behöver bli bättre på att återvinna våra uttjänta it-produkter. Detta är något som både IFK Göteborg och vår partner Atea vill belysa och informera om.

En mobiltelefons liv börjar i en gruva för mineralutvinning och slutar i en byrålåda. Eller hur var det? Atea vill ta ansvar för hela it-produktens livscykel och hjälpa organisationer och företag med en plan för vad som händer med gamla enheter när de ersätts med nya. Varje år säljs cirka 4 miljoner mobiltelefoner i Sverige. Av dessa återvinns cirka 10 %. Ateas målbild är att 100 % av alla produkter ska återvinnas. Därför finns initiativet 100 %-klubben.

Tidigare under hösten inleddes insamlingen bland supportrar, medlemmar och partners. Ett hundratal enheter har lämnats in, vilket var väldigt positivt. Vi fortsätter därför initiativet tillsammans med Atea och även under denna veckan ges alla supportrar, medlemmar och partners möjlighet att lämna in sin uttjänta it-utrustning, t.ex. mobiltelefoner, surfplattor och datorer, och få matchbiljetter i utbyte. Ta med din gamla it-utrustning till Blåvittshopen och lämna in dem där. Vid inlämningstillfället erhålls två matchbiljetter till matchen mellan IFK Göteborg-Östersunds FK, 2 november klockan 13.00. Biljetterna gäller på sektion B-P.

Vill du läsa mer om vad som händer med de insamlade produkterna eller om hur du eller ditt företag kan engagera er mer? Klicka här.