Selecta – en del av IFK Göteborg i samhället

Selecta har valt att fördjupa sitt engagemang i föreningen, och då i synnerhet ”IFK Göteborg i samhället”.

Selecta som jobbar med mat och dryck på svenska arbetsplatser har efter ett par års verksamhet i IFK Göteborgs nätverk, valt att fördjupa sitt engagemang i föreningen, och då i synnerhet IFK Göteborg i Samhället.

Varje kopp bidrar

Detta sker genom att partners till IFK Göteborg genom sitt kaffedrickande på jobbet automatiskt är med och stöttar de projekt som IFK Göteborg i samhället genomför. Selecta efterskänker en del av omsättningen, vilket gör att många kan vara med och hjälpa, och varje kopp kaffe bidrar till det viktiga arbete som bedrivs i IFK Göteborg i Samhället.

Ett innovativt sätt att stötta

Selecta jobbar även med flera olika CSR projekt, bl.a ”Miofino Coffe Fund”, som på ett direkt vis stöttar fattiga kaffeodlare i Rwanda, samt ”Vägen In”, som hjälper nyanlända till praktik och svenskaundervisning på arbetsplats med ambitionen att erbjuda ett arbete efter 16 veckors genomförd praktik.

– Vi är mycket tacksamma för denna satsning, säger Elisabeth Anderton, CSR-ansvarig i IFK Göteborg. På ett innovativt sätt stöttar och möjliggör Selecta för oss att bedriva våra aktiviteter inom ”IFK Göteborg i samhället”.