Ger bort världens roligaste leksak

Engborg & Partners har varit blåvit partner sedan 2008 och har sedan starten bidragit extra mycket till vårt arbete med IFK i Samhället.
Nu senast i ett uppskattat initiativ där bollen är i centrum.

Engborg & Partners är ett välkänt företag inom bygg- och fastighetsbranschen med särskilt fokus på bygg och projektledning med kontrollansvar.

För några år sedan funderade Christian Engborg på vilket sätt de bäst skulle kunna bidra och ta ett större samhällsansvar.

– Vi kikade på vilka aktiviteter och projekt som finns inom IFK i Samhället. Gemensamt för alla är själva bollen. Och för att kunna spela fotboll behövs bollar, säger Christian.

Då föddes idén om att förse barn och ungdomar med bollar på något sätt. Världens roligaste leksak kan sysselsätta så många ungdomar på en gång.

– Det viktigaste för oss är att IFK syns och att bollarna som delas ut används. Tänk om vi om några år får höra av en person som säger att anledningen till varför hen håller på IFK Göteborg är för att de fick besök av Blåvitt i sin skola.

I år var det Nytorpsskolans tur att få ta emot bollar.

– Ett stort tack från alla här på Nytorpsskolan! Tack vare er är skolan i ännu mer rullning och rörelse sedan ni var här. Vi alla har stor glädje av IFK fotbollarna både under raster och idrottslektioner, säger Lida Lazar, fritidsledare på Nytorpsskolan.

Christian Engborg ser gärna att fler partners följer efter initiativet.

– Min förhoppning är att kunna erbjuda bollpaket till skolor och sätta ännu fler barn och unga i rörelse. Vi vill visa att alla kan bidra och vi hoppas att fler partners och sponsorer nappar på idén.

– Engborg & Partners uppskattade initiativ gör utan tvekan skillnad och vi vet att det finns ett stort behov och önskan om bollar till skolor och fotbollsytor runtom i Göteborg, säger Elisabeth Anderton, hållbarhetsansvarig IFK Göteborg.