Förlust i derbyt

Slutsiffrorna sa inte allt. Det blev 0–4 mot Öis – i en till stora delar spelmässigt jämn match.

Det var ett historiskt första derby mellan två lag som redan har säkrat sina platser i nästa års division 3. Det var blött, det var kallt och det stod 0–0 i halvtid sedan båda lagen skapat flera bra målchanser. Öis något fler än vi.

– Det var ganska väntat hur de skulle spela. De slår många hårda bollar upp på sina starka spelare och vill få fast bollen däruppe. De är – som väntat – lite hårdare än vi och de gör det bra. Samtidigt står vi upp bra, säger Cristian Loayza, som är en av våra tränare.

Han brukar inte nämna individuella prestationer, men gör ett undantag för vår målvakt Tilda Gustafsson, som stod för flera avancerade räddningar under båda halvlekarna.

– Helt enormt målvaktsspel från Tilda. Hon gör en riktigt bra insats. Hon är otroligt reaktionssnabb och stark i en mot en-situationerna.

I den andra halvleken räckte det inte för att stoppa det rutinerade hemmalaget. Då omvandlade öisarna chanserna till mål. I protokollet rann det iväg till fyra måls skillnad trots att även vi hade flera möjligheter framåt.

– Direkt efter slutsignalen blir det såklart en besvikelse. Men vi visste redan innan matchen att oavsett resultat så har vi inte tid att tänka mer på denna matchen när slutsignalen har gått. Vi har inte tid att vara besvikna. Vi ska ladda om till söndagen. Vi längtar redan dit, säger Cristian.

Han syftar på den spännande matchen som spelas i helgen. Då väntar SM-final mot Umeå i F17-klassen. Där är det samma blåvita spelare (där merparten är 16 år) som alltså spelar både i seniorserien och mot landets bästa juniorlag – mot spelare som är ett år äldre.

I den lokala division 4-serien har Öis i och med segern på onsdagskvällen säkrat förstaplatsen. Vi kämpar för positionen precis bakom och har två matcher på oss att skaffa poängen som krävs för det.

– Jag är imponerad av våra spelare idag. Vi går in i matchen helt orädda. Vi har pratat om den här matchen sedan vi startade säsongen, men det fanns ingen nervositet i laget. Det tar vi verkligen med oss, säger Cristian.