Kryss för damlaget mot Älvsborg

Det var inte vår dag idag. Ett oavgjort resultat, 2–2, mot Älvsborg i kvällens match på Kviberg innebär fortfarande en svit utan förlust – men det var tre poäng som var målsättningen även idag.
– Vi vet hur vi ska spela men vi kommer inte upp i det idag, säger tränare Cristian Loayza.

Det var trötta ben och huvuden som ställdes mot Älvsborg i kvällens match. De unga spelarna har matchats hårt under den senaste veckan, med spel både i F17-serien och damlagets division fyra.
– Det märks att tjejerna har haft en jobbig period med fyra matcher på sex dagar och idag får vi egentligen inte igång någonting förrän under de sista tjugo minuterna, säger tränare Cristian Loayza efter matchen.

Det regnvåta och hala underlaget gynnade inte det tänkta kortpassningsspelet i snabbt tempo, speciellt inte när Älvsborg spelade sitt man-man-spel och gjorde det ännu svårare för hemmalaget.

– I paus sa vi att vi skulle gå ut i andra halvlek och våga köra på och inte vara rädda för att göra misstag, men vi kommer inte upp i det. Samtidigt är vi nöjda med hur vi tar tag i det i slutet när vi lyfter för att spela med tre forwards utan att brista i mitten, säger Cristian Loayza.

Det är en match med små marginaler och några stolpe ut.

– Det är otroligt viktigt att vi fortfarande är obesegrade och vi är övertygade om att vi kommer tillbaka igen ännu starkare efter uppehållet, säger Cristian Loayza.

Nu väntar ledighet för tjejerna innan den gemensamma uppladdningen inför höstens matcher drar igång igen den 20 juli.

Foto: Fredrik Aremyr.