Ny seger för damlaget

Ännu en träningsmatch.
Och ännu en seger för damlaget.
Det blev 5–0 mot Utbynäs.

I bitande kall vind och inför sparsamt med publik spelade IFK Göteborg mot division 2-laget Utbynäs på Lemmingvallen. Publiken stod för övrigt utspridd med gott om utrymme mellan sig.

Det dröjde – som så ofta denna säsong – ganska exakt en kvart innan Blåvitt tog över spelet i matchen. Och när det väl släppte kom också målen. Fyra för att vara exakt under de första 45 minuterna.

– Ja, det dröjde en kvart sedan tog vi över bollinnehavet och kontrollerade spelet. Vi skapar en hel del målchanser då också, säger Peter Svanström, som är en av lagets tränare.

När matchen var över hade det blivit ytterligare ett mål. Alicia Hall Hellström gjorde tre av dem och Filippa Hopkins de två andra.

– Alicia är forward och hade inte gjort mål hittills under säsongen, så det var roligt att det lossnade för henne. Hon har jobbat hårt, speciellt under träningarna den här veckan.

Det blev lite jämnare spel under den andra halvleken och fortsatt kontroll på händelserna för Blåvitt.

Utbynäs är hemmahörande i division 2, alltså två serier över IFK:s damlag, och har en blandning av yngre och äldre spelare. Det blågula laget har lyft upp flera juniorer till seniorlaget inför den här säsongen.

Peter Svanström summerade matchen som ännu en där mer och mer börjar falla på plats.

– Vi ser olika delar i våra arbetssätt som vi börjar göra riktigt bra, det gör oss mer kompletta. Tre spelare som vi har väntat ska börja prestera kom igång idag. Målvakten Hanna Dahl var en sådan och hon höll nollan, Tilda Gianello  och Mathilda Berg på mittfältet var de två andra. De tog sig upp till sin normala höga standard och det var väldigt glädjande.

Tränar-Svanström lyfter också en annan sak som hela laget har förbättrat under den handfull seniormatcher de nu har spelat tillsammans.

– Passningsspelet och positionsspelet visste vi innan att det skulle hålla på den här nivån. Vi har börjat anpassa oss efter ett mer fysiskt spel. Vi går in i och vinner fler närkamper. Det är en stor skillnad mot tidigare matcher. Våra spelare tror mer på att vinna närkamperna. Det har faktiskt gått snabbare än vad vi tränare trodde inför säsongen, att komma in i det fysiska spelet.