Rekordseger i Jonsered

På 116 år har inget av våra representationslag tidigare vunnit med så stora siffror. Det tog 95 år att slå det förra rekordet.
Det blev 23–0 mot Jonsereds IF.

Slutresultatet i division 4-matchen borta mot Jonsereds IF innebar alltså den största segern någonsin för något av våra representationslag. Det tidigare rekordet hade vårt herrlag som 1925 vann med 19–1 mot IFK Skövde i en vänskapsmatch.

– Det betyder såklart massor. Vi vill vara ett lag som är med och skriver historia, säger Peter Svanström, som är en av våra damlagstränare.

Det var aldrig något snack om saken på Jonsereds IP. Målen kom med en gång och slutade egentligen inte med det förrän matchen var avblåst.

– Det rann på tidigt. Vi gjorde mål efter bara några minuter. Vi flyttade upp fler spelare i anfallslinjen efter det. Vi har övat på att få in bollen tidigt i straffområdet och jobba med de chanser vi skapar. Vi lyckades över förväntan. Vi har hittat ett sätt att slå ut det där låga blocket, säger Peter.

Nämnas bör att det var ett stukat Jonsered som ställde upp på motsatt sida. Motståndarna hade bara två avbytare med sig till matchen.

– De fick dessutom en skada tidigt. De kämpade fantastiskt, gnällde inte och hängde inte med huvudena. De försökte spela sitt spel genom hela matchen och det ska de ha all heder för, säger Peter.