Seger mot Zenith

De blåvita damerna fortsätter att imponera. Hemma mot IK Zenith blev det 5–0.
– Jag tycker att vi spelar bra hela matchen, säger Johanna Lundberg.

Tre segrar i rad i seriespelet – och mot Zenith skulle även den fjärde komma.

Ett dominant Blåvitt som tryckte på under den första halvleken, men ett Zenith som försvarade sig bra. Första halvleken såg länge ut att bli mållös, men i halvlekens sista minut tog sig Alicia Hall Hellström in från sin kant och tryckte dit 1–0.

I den andra halvleken släppte det direkt. Efter drygt fyra spelade minuter kunde Novalie Jensen fånga upp sin egen retur och utöka till 2–0.

I matchminut 71 kom även 3–0. Novalie Jensen spelade fram Victoria Svanström i straffområdet som inte gjorde några misstag, och satte dit trean.

Sju minuter senare var det dags igen. Victoria Svanströms låga inlägg hittade Filippa Hopkins i straffområdet, som kunde raka in sitt första mål för kvällen.

Filippa Hopkins skulle bli dagens flermålskytt, när hon på två touch vände bort sin försvarare och placerade in slutresultatet – 5–0 – i det bortre hörnet.

Johanna Lundberg om matchen:

– Jag tycker att vi kämpar på och spelar bra hela matchen. Vi behöll lugnet när vi inte fick in bollen under den första halvleken. Vi visste att det till slut skulle komma.