Ännu en övertygande seger

10–2 på bortaplan mot Landvetter IF.
Det blev en ensidig söndagsmatch som innebar 15:e segern i rad i division 2.

Det var välfyllt längsmed sidlinjen med många blåvita supportrar på plats. Det snackades om publikrekord på Landvetter IP den här säsongen. Kanske över 200 personer på plats.

De fick se en match med blåvit dominans. Visserligen kvitterade Landvetter vår tidiga ledning (som Filippa Hopkins satte dit efter nio minuter), men att ställningen var 6–1 i halvtid säger en hel del.
Kvitteringen till 1–1 höll bara i två minuter och när kvarten var spelad ledde vi med 3–1 på Landvetter IP.

– I matchinledningen varvar vi enkla misstag med ett riktigt bra anfallsspel från vår högerkant. Felicia Holmberg bryter igenom flera gånger och motståndarnas backlinje har svårt att hantera hennes snabbhet vilket vi utnyttjar gång på gång. Det är från Felicias högerfot som Hopkins får sina fina lägen och efter 14 minuter har hon gjort både 1–0 och 2–0 framspelad av Felicia. 16 minuter in i matchen fullbordar hon sitt hattrick på straff, säger vår tränare Peter Svanström.

Det blev aldrig spännande mot jumbon, som fram till söndagens match hade vunnit en av 14 matcher.

– Landvetter har svårt att få igång ett organiserat spel samtidigt som vi kommer till avslut i nästan varje anfall. Deras målvakt gör en mycket bra match och håller nere resultatet för sina lagkamrater.

Peter lyfter ytterligare några individuella blåvita insatser.

– Emma Broddheimer, som anslöt från Östersund i somras, gör sin tredje match idag och visar upp en otrolig kvalitet på det centrala mittfältet. Två mål och mängder med bra aktioner imponerar och det ska bli kul att följa hennes utveckling. I andra halvlek fyllde vi på med flera spelare från det duktiga F17-laget och Ebba Fjordskärs hattrick på nio minuter sticker ut.

Vi har å vår sida nu vunnit 15 av 15 möjliga. Avståndet ner till serietvåan Zenith är nu nio poäng. Nästa vecka möts vi.
Avspark är lördag 27 augusti klockan 17.00 på Valhalla IP.

– Vi förväntar oss en tuff match. Zenith visar upp en god form just nu och har en lång rad segrar bakom sig. Med sju omgångar och ett par svåra matcher kvar så tar vi inget för givet. Vi vill gå obesegrade genom serien och ser fram emot nästa match varje vecka. Spelarna känns redo och laget kommer bli starkare ju längre in mot hösten vi kommer.

Läs matchfakta här!

Se tabellen här!