Lördag och målkalas på Valhalla.
Tio mål och noll insläppta gav tre övertygande poäng.
– Jag är nöjd såklart, säger Peter Svanström.

Valborgsmässoafton bjöd på 90 minuter fotboll i strålande solsken.

Det skulle inte ta lång tid innan det första blåvita målet kunde noteras. Drygt två minuter in i matchen placerade Filippa Hopkins in sitt första mål för dagen.

Vi kontrollerade matchen och fortsatte att skapa tryck i offensiv riktning, vilket ledde fram till 2–0 av Felicia Holmberg efter 15 spelade minuter. Tio minuter därefter kom matchens första hörna, vilken förvaltades på bästa möjliga sätt. Bollen mot den borte ytan där Mimmi Bauréus stod redo med avslutet. 3–0.

Innan första halvlek blåstes av hade Hopkins ökat på ledningen två gånger om – innan Thilda Gianello fastställt halvtidsresultatet till 6–0.

Hopkins inledde den andra halvleken på samma sätt som den första, med att göra mål.

Med 14 minuter kvar till fulltid tryckte Leia Molund dit sitt första mål för säsongen från distans, innan Holmberg och Bauréus fyllde på och avrundade slutresultatet till 10–0.

Peter Svanström:
– Vi sa att vi ville göra många mål idag och inte lämna något åt slumpen, som målskillnad. Vi gör det vi sa att vi skulle göra och jag måste säga att jag är nöjd såklart. Jag känner att vi behöver återhämtning i truppen då vi haft många skador och behövt rotera.