Klar seger i höstpremiären

13 segrar i rad har blivit 14.
Höstpremiären mot Lerums IS slutade i en blåvit 5–0-seger.

Med strålande sol och dryga 28 grader i luften var det upplagt för en alldeles utomordentlig tillställning på Valhalla IP, när Lerums IS stod för motståndet i höstpremiären.

Majoriteten av den omkring 300 personer stora publiken fick anledning att jubla redan efter åtta minuter när Alexandra Larsson hittade fram till Isabella Veiszhaupt med en genomskärare. Ett kyligt avslut intill den främre stolpen senare innebar 1–0 till Blåvitt.

Ett par minuter senare var det dags igen.
Den här gången var det Isabella Svanström som assisterade Filippa Hopkins, som i straffområdet enkelt kunde utöka ledningen.

Innan det var dags för halvtidsvila var det Isabella Svanström själv som skulle göra 3–0 målet. Det genom ett lågt skott utanför straffområdet som hittade in via stolpen.

Den andra halvleken gick i något lägre tempo, främst på grund av värmen. Trots det fortsatte målchanserna att komma.

3–0 kom i den 70:e minuten genom Ebba Fjordskär, och i den 83:e minuten slog Johanna Lundberg ett inlägg som Filippa Hopkins nickade in – och därmed fastställde slutresultatet 5–0.

Filippa Hopkins två mål var hennes 99:e och 100:e mål i den blåvita tröjan.
Något hon därmed är den första damspelaren i IFK Göteborgs historia att göra.