Serieledningen intakt efter seriefinal

Vi går för seriesegern.
Det vågar vi säga efter tre poäng i seriefinalen mot IK Zenith på lördagskvällen. Det blev årets mest spännande division 2-match på Valhalla.

Vi har nu 16 segrar på lika många matcher och ett avstånd ner till serietvåan Zenith på tolv poäng. Det är 18 poäng kvar att spela om och ingen i IFK Göteborg tar något för givet – men läget i tabellen ser onekligen bra ut.

Mot Zenith blev det vår jämnaste och på många sätt mest spännande seriematch på hela året.

1–0 kom redan i den andra matchminuten. Målskytt? Filippa Hopkins. Framspelare? Isabella Svanström.
Men precis som i en del andra matcher den här säsongen kom motståndarnas replik – och vårt första insläppta mål i matchen – inom loppet av de första fem minuterna.
Zenith kvitterade på hörna i matchminut fyra.

Det dröjde till 38:e minuten innan vi övertog det målmässiga kommandot. Ebba Fjordskär satte dit 2–1 och vi gick till halvtidsvila med en viktig ledning.

Ännu bättre såg det ut när Filippa Hopkins nätade igen i den 57:e minuten. 3–1 på resultattavlan och vi såg ut att gå mot en hyfsat trygg seger. Men spänningen kom med bara två minuter kvar att spela. Zenith skapade nerv genom en reducering.

Närmare än så kom dock inte torslandaborna. Och vi rycker alltså i tabellen.

– Efter en blek första halvlek så kommer vi ut i andra med en bra plan och inställning för hur vi ska ta över kommandot. Isabella drar sig ut mot högersidan för att skapa numerära överlägen ihop med Malva och Ebba i yttre korridoren. Det fungerar bra och vi etablerar ett tryck mot Zeniths straffområde. Det här var långt ifrån vår bästa match, men när inget annat stämmer så plockar tjejerna fram det stora blåvita hjärtat och kämpar sig till årets viktigaste seger och ger oss en tolvpoängsledning med sex omgångar kvar, säger vår tränare Peter Svanström.

Nästa match är mot tabelltian Utbynäs nästa söndag, 4 september,  på Lemmingvallen.

Texten uppdateras.

Se tabellen i division 2 här.

Nästa hemmamatch
IFK Göteborg — Tollereds IF
Söndag 18 september 13.00
Valhalla IP
Säkra din biljett här.