151101 IFK Göteborgs Jakob Bergman under finalen i U19-allsvenskan i fotboll mellan IFK Göteborg och Djurgården den 1 november 2015 i Göteborg.Jakob Bergman under finalen i U19-allsvenskan i fotboll mellan IFK Göteborg och Djurgården den 1 november 2015.

Blåvitt i grönsvart

Det är väl läge att utfärda en varning. Ex-ängeln Jakob Bergman vet hur man gör mål på IFK Göteborg.

Då gruppspelet startade förra året var IK Sirius motståndare i den inledande matchen. Mikael Boman och Thomas Rogne gav Blåvitt en drömstart på Bravida Arena med två snabba mål. Då skickade gästerna in Jakob Bergman, u-spelare på Kamratgården (2013–2015). Under matchens sista kvart gjorde denne såväl 1–2 som 2–2. Inför 2018 har 22-åringen värvats till Varbergs BoIS.

Där har han för övrigt sällskap av Hampus Zackrisson, som närmast kommer från Degerfors IF, men som fick sin fotbollsutbildning på Änglagården och som gjorde tre a-lagssäsonger. Ny tränare i superettangänget är Joakim Persson, som 1998-99 gjorde 75 a-lagsmatcher och nio mål i den blåvita tröjan.

BoIS tog sig till gruppspel genom att besegra (3–1) Torns IF i den andra omgången.
Två träningsmatcher är så här långt avklarade under 2018:
Halmia (division 2) 2–0.
Mål: Zev Taublieb, Nahom Girmai.
Eskilsminne (division 1) 4–0.
Mål: Teddy Bergqvist, 2, Nahom Girmai, Zev Taublieb.

Noteras kan att nyförvärvet Zev Taublieb, 24-årig amerikansk mittfältare från Charlotte Independence, medverkat i båda matcherna och imponerat stort med mål i båda två.

Din biljett till matchen på lördag bokar du här.