171105 IFK Göteborgs tränare Alf Westerberg under fotbollsmatchen i allsvenskan mellan IFK Göteborg och GIF Sundsvall den 5 november 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

”Inte så dramatiskt som det framställts”

I onsdags stod det klart att Alf Westerberg lämnar arbetet som assisterande a-lagstränare. Ett nytt uppdrag i IFK Göteborg är redan klart.
– Det är inte så dramatiskt som det framställts utifrån, säger ”Affe”.

Alf Westerbergs torsdag startade med frukost tillsammans med spelare och ledare i a-truppen. Därefter möte med bland andra Jonas Olsson, nytillträdd tf sportchef, på Kamratgården.

Tillsammans kom de fram till vad Alf Westerberg ska göra närmaste tiden framöver. Scoutinguppdrag närmaste månaden tillsammans med Olle Sultan väntar.
– En jättebra lösning. Med den erfarenhet ”Affe” besitter blir han givetvis en jätteresurs i arbetet att titta på nya spelare, både till a-truppen och till våra lag närmast under, säger Jonas Olsson om sin första rekrytering.

Alf:
– Det som har hänt är enligt mig inte så dramatiskt som det sett ut och jag är inte på något vis oense med exempelvis Poya (Asbaghi). Trycket tvingade fram förändringar och det slutade i den här rockaden. Nu får vi in ”Hjalle” (Hjalmar Jonsson) och Hannes (Stiller) istället och de kommer att göra det på ett väldigt bra vis, säger ”Affe” och fortsätter:

– Sedan känns det förstås lite märkligt att vara i den här situationen och att vara overksam i förhållande till laget när det ska avgöras i höst. Jag har dock haft bra diskussioner med Max Markusson och Jonas som känner att föreningen vill att jag fortsätter i en omformad tränarroll efter den här säsongen. Men nu handlar det om att fokus för alla är på a-lagets kommande matcher.

Alf Westerberg har avtal över 2020.