Laddning med sommarväder och storpublik

Först en solig söndag på Kamratgården, sedan avfärd söderut för måndagsmöte med regerande mästarna Malmö FF.
– En uppgift vi ser fram emot, lovar Alf Westerberg.

En bra bit över 100 hundra åskådare på den öppna träningen. Långt fler tävlingscyklister som i Mountainbikegirot hade Kamratgårdsvägen med i sin bansträckning. En buss från Listerlandet innehållande bland annat en legendar vid namn Patrik ”Bagarn” Rosengren. Kloka tränarherrar i Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller som pratade ihop sig inför eftermiddagens möte med Mjällby i juniorallsvenskan på den gröna och inbjudande hybridmattan.

Det rörde på sig då IFK Göteborg genomförde den sista träningen inför mötet med Malmö FF.
Allt i flödande sol och under en blå himmel.

Under en en timme väntade värmning, kvadraten och tempospel på halvplan med ett tillslag.
Vi fick bland annat se Elias Omarsson visa fortsatt målform och njuta av det avslut Amin Affane bjöd på efter en vacker kombination.
– Trevlig inramning med så många som kommit hit för att visa sitt stöd. Bättre arbetsplats är svårt att ha sådana här dagar, säger assisterande tränare Alf Westerberg.

Som vet att en utmaning väntar på Stadion och mot MFF.
– Vi måste utan tvekan upp på den nivå vi visade i derbyt mot Häcken och kanske till och med ytterligare ett eller två snäpp. Med den inledning Malmö haft har de bestämt sig för att använda sin fysik och styrka. Den måste vi mäta oss med, fortsätter ”Affe”.

Som också jämför nuvarande IFK Göteborg med det som förlorade mot skåningarna i svenska cupen tidigare i vår.
– Vi är betydligt längre fram nu jämfört med då i den process som påbörjats. Inte minst i vårt försvarsspel, men även offensivt känns det i dag betydligt tryggare.

I truppen är Patrik Karlsson-Lagemyr (rehab efter knäoperation) och Mikael Ingebrigtsen (problem med höftböjare) de enda som inte är disponibla. Sålunda klartecken från André Calisir och August Erlingmark som i veckan dragits med småskavanker och halskänning.
Tillbaka jämfört med senast är även Pontus Dahlberg, som missade derbyt på grund av sjukdom.

Truppen:
Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, David Boo Wiklander, Kristopher Da Graca, André Calisir, Carl Starfelt, Sebastian Eriksson, Billy Nordström, Mix, Vajabah Sakor, Emil Salomonsson, Victor Wernersson, August Erlingmark, Amin Affane, Sebastian Ohlsson, Tobias Hysén, Giorgi Kharashvili, Elias Omarsson, Gustav Engvall.