”Lokets” hederspris till Roger Gustafsson

IFK Göteborgs Roger Gustafsson har tilldelats ”Lokets Hederspris”, som delas ut av Folkspel.

Sveriges mest framgångsrika tränare på nationell nivå, med bland annat fem SM-guld och flerfaldigt deltagande i Champions League. Grundare av Änglagården, skapare av det omfattande träningspaketet ”Fotbollens hemligheter” och till stora delar ansvarig för uppbyggnaden av IFK Göteborgs akademi. Ingen ledare i den blåvita historien kan uppvisa samma sportsliga insatser för IFK Göteborg som Roger Gustafsson.

För det har han hyllats och prisats på många olika vis. Då Folkspel arrangerade sin ombudsgala var det dags för en utmärkelse till. Leif ”Loket” Olssons hederspris 2018 tilldelas Roger Gustafsson, i dag utbildningsansvarig i IFK, med motiveringen:

”Roger Gustafsson är unik på många sätt och han är en ledare som gör avtryck på alla nivåer. Han är en visionär som förenat fotboll för alla med stora framgångar på den yttersta eliten. Han har påverkat fotbollen hos IFK Göteborg. Han har haft stor betydelse för fotbollen i Sverige och han har också påverkat fotbollen i världen. Han är en av tidernas största fotbollsledare.”