“Paka” om vägen tillbaka

Han har gjort det förut. Kämpat sig tillbaka från skador. Den här gången har det varit tuffare än tidigare och än är det en liten bit kvar, men längtan och viljan har funnits där från dag 1.
– Jag låg hemma i pojkrummet och blickade upp på min matchtröja på väggen och tänkte att det här ska inte stoppa mig från att få bära den tröjan och springa in på Gamla Ullevi igen.

I januari konstaterades det att Patrik Karlsson Lagemyr fått en stressfaktur på knäskålen. Ett tungt besked att få för vem som helst som har fotbollsspelare som sitt yrke men för “Paka”, som kämpat sig tillbaka flera gånger från tuffa skador, var det så klart ännu tyngre. Operation och en lång rehabilitering var att vänta än en gång.
– Det har varit tufft och jobbigt. Mycket tuffare den här gången, faktiskt. Jag är en person som håller humöret uppe och vill visa glädje, vilket både är en fördel och en nackdel. För jag har nästan blundat för hur jag har mått egentligen, säger ”Paka” och fortsätter:
– Under en period mådde jag väldigt dåligt och vissa dagar ville jag inte träna alls. Men det finns en så stor drivkraft i mig att få göra det jag älskar, att spela fotboll, och det fanns inget annat än att göra allt för att komma tillbaka.

Nu är han nästan där. Under sommarens andra läger, det i Boden förra veckan, började Karlsson Lagemyr att delta fullt ut på träningarna.
– Kroppen och knät, som ju är det viktigaste, känns bra. Nu handlar det främst om att få upp fotbollskonditionen igen, men flåset blir bättre och bättre.
Innan en återkomst i allsvenskan och IFK Göteborg blir aktuell ska däremot knät och ”Paka” testas ordentligt.
– Jag ska kunna träna för fullt varje träning i två veckor utan att behöva ta ledigt innan jag är helt redo. Sedan vill jag inte stressa mig själv eller andra. Utan när vårt fysteam säger att allt ser bra ut, då ska jag själv känna mig redo till 110 procent.

Jag är väldigt stolt över mig själv att jag kämpat ännu en gång

Dagen då vår kvickfotade nummer 10 åter äntrar fotbollsplanen är efterlängtad. Bland supportrar, så klart, men framför allt för Patrik Karlsson Lagemyr själv.
– Längtan har varit hur stor som helst. Jag har längtat sedan dagen efter operationen då jag låg hemma i pojkrummet och blickade upp på tröjan med mitt namn och nummer på väggen. Då tänkte jag att det här ska inte få stoppa mig från att bära den tröjan och springa in på Gamla Ullevi igen.

Det har varit tufft, jobbigt och krävande. Men snart är en mödosam resa över för ”Paka” som vet vad som krävs för att sig igenom den här typen av motgångar.
– Något man har lärt sig är att när man är skadad är det ingen annan än en själv som kan göra jobbet för att man ska ta sig tillbaka. Jag är väldigt stolt över mig själv att jag kämpat ännu en gång och glad över att jag kommit så långt som jag gjort hittills.

Det ska du vara, ”Paka”.