Här är Emils val

I samband med att Emil Salomonsson lämnade IFK Göteborg önskade han att ge bort tre årskort till säsongen 2019 för att på så vis känna närvaro på Gamla Ullevi hela vägen till Japan. Nu har en ängel på äventyr valt ut vilka som ska tilldelas gåvan.

– Till en början är jag helt mållös. Att så många engagerat sig med fantastiska och gripande berättelser och motiveringar. Det har verkligen inte varit enkelt att välja ut tre av de uppemot 100 bidrag som kommit in, säger en rörd Emil.

Efter lång betänks tid och noga genomläsning kan följande tre se fram emot att följa IFK Göteborg på Gamla Ullevi under 2019:

Petra – trogen ängel sedan barnsben, med motivering:

”Hej,
Motivering till min vän och extra syster Maria:
Som sedan unga år har fått kämpa, utan att riktigt känna att jag duger
Med otillåtna medel försökt dämpa, känslan av att allt jag gör suger
Emil, var en ängel och plocka henne ut.
En fantastik tjej som vunnit till slut.
Mitt hjärta säger valet känns givet.
Till en som sedan våren 2016 fått ordning på livet.
Stort Tack Emil för din tid i Blåvitt! Du lämnar ett stort tomrum, vilken fantastisk förebild du är ?
All lycka i framtiden ☆☆☆”
Hälsningar från Petra, trogen supporter sedan barnsben.

Mattias Hansson med motivering:

”Tjenare Emil!
Jag och grabben har årskort sedan flera år tillbaka och har förnyat dem i år igen!
Men; grabbens bästa kompis, Amir Hormozdi, som är flykting från Iran som är mycket fotbollsintresserad har inget kort!
Vi har vid flera tillfällen tagit med honom på matcher! Amir har varit i Sverige i snart 8 år men fortfarande inte fått svenskt medborgarskap och bor tillsammans med sin pappa och syster i en husvagn utanför kyrkan i Bifrost! Amir spelar själv fotboll i Mölndal FF och är ett stort fan av både Blåvitt som lag och Poya som person!!
Hade varit så roligt om Amir kunde följa med oss på alla matcher under 2019 !
Tack för dessa åren och stort lycka till i framtiden!”

Jessica Johansson med motivering:

”Hej!
Skulle så gärna vilja få ta emot ett årskort till hemma matcherna för säsongen 2019. Jag har inte haft årskort sedan 2015 då jag inte haft råd sedan dess. Gick in i väggen och hade inget jobb kvar efter det, nu börjar jag komma på fötter och pluggar men eftersom jag endast står på bidrag så tillåter inte ekonomin ett årskort.
Jag saknar min förening och mitt brinnande intresse & passion. IFK Göteborg är den föreningen som fick mig att känna mig hemma. Jag kom tomhänt men lärde känna så fina människor i den blåvita skaran som jag hoppas kan uppta kontakt med igen genom att gå på matcherna. Skulle så gärna vilja visa vad min tatuering står för. Har en blåvitt dedikerad tatuering på nyckelbenet.
Tack för allt Emil, du är en riktig ängel! Och hoppas på tur!”

Emil:

– Som sagt, det har verkligen inte varit enkelt att välja och jag vill passa på att tacka er alla som skickat in bidrag. Jag saknar er och IFK Göteborg, men genom de tre jag valt att ge årskort kommer jag ändå att känna mig närvarande under säsongen.

Vinnarna kontaktas av IFK Göteborg inom kort.