Jonas – valberedningens förslag

Knattespelare. Bollpojk. Programförsäljare. Kvalhjälte. Försäljningschef. Ungdomsledare. Nu väntar nästa uppgift i IFK Göteborg för Jonas Henriksson.
– Om jag blir invald i styrelsen lovar jag att stå upp i såväl med- som motgång.

18 november håller IFK Göteborg ett extrainsatt årsmöte. På dagordningen står bland annat ett fyllnadsval efter Kennet Andersson, som en tid tillbaka lämnat föreningens styrelse för tjänsten som sportchef.

Valberedningens förslag är att Jonas Henriksson tar den vakanta styrelseplatsen.

Han spelade i IFK Göteborg som ungdom, gick till Häcken och var tillbaka i den blåvita tröjan 2002. Då som senior och a-lagsspelare. Debutåret slutade med att Blåvitt tvingades kvala sig kvar i högsta serien. Frölunda stod för motståndet och efter 1–1 i den första matchen blev det vinst med 3–1 hemma på Gamla Ullevi sedan årsförvärvet Jonas Henriksson svarat för två fullträffar.

Via tre säsonger på Kamratgården återvände en energisk anfallare till Hisingen och ett gulsvart gäng.

Efter den aktiva karriären och studier på IHM var det dock åter dags för Jonas att komma tillbaka till föreningen i hjärtat. Först som säljare och därefter som försäljningschef.
– Jag vill nog påstå att min föreningskännedom kring IFK Göteborg är väldigt hög, säger valberedningens förslag, som dessutom är akademitränare för blåvita pojkar födda 2007.

Även om jag är ödmjuk inför det som väntar tror jag mig besitta goda kunskaper om vad som krävs för en klubb som alltid ska tillhöra toppen i svensk fotboll.

Jonas vet vad han ger sig in i om årsmötet går på det förslag som lagts.
– Till en början är det med stor ödmjukhet, men jag är bestämd med att det inte handlar om att sitta med för sakens skull, utan om att bidra och att göra det jobb som krävs. Efter alla år som spelare på elitnivå och andra föreningsuppdrag efter karriären är jag trygg med hur det fungerar och vad som förväntas.

Inte minst som länk mellan styrelse och den sportsliga ledningen.
– Med tanke på att det är Kennet (Andersson) jag är föreslagen att efterträda blir det givetvis fokus på det sportsliga för min del. Sedan kan jag som sagt även den kommersiella delen och tror mig ha ett väldigt bra och brett kontaktnät.

– Att vara insatt i akademin, som är vägen för det internationella IFK Göteborg jag växte upp med, tror jag också är en stor fördel. Även om jag är ödmjuk inför det som väntar tror jag mig besitta goda kunskaper om vad som krävs för en klubb som alltid ska tillhöra toppen i svensk fotboll.

Civilt verkar Jonas Henriksson i dag som områdeschef för rekryterings/bemanningsföretaget Premier.