Foto: Fredrik Aremyr

Lämna in din gamla it-utrustning – få matchbiljetter

Vi behöver bli bättre på att återvinna våra uttjänta it-produkter. Detta är något som både IFK Göteborg och vår partner Atea vill belysa och informera om.

En mobiltelefons liv börjar i en gruva för mineralutvinning och slutar i en byrålåda. Eller hur var det? Atea vill ta ansvar för hela it-produktens livscykel och hjälpa organisationer och företag med en plan för vad som händer med gamla enheter när de ersätts med nya. Varje år säljs cirka 4 miljoner mobiltelefoner i Sverige. Av dessa återvinns cirka 10 %. Ateas målbild är att 100 % av alla produkter ska återvinnas. Därför finns initiativet 100 %-klubben.

I samband med Kamratgårdsdagen 2019 ges alla supportrar, medlemmar och partners möjlighet att lämna in sin uttjänta it-utrustning, t.ex. mobiltelefoner, surfplattor och datorer, och få matchbiljetter i utbyte. Allt du behöver göra är att ta med din gamla it-utrustning till Kamratgårdsdagen den 14 september och lämna det i Ateas tält. Vid inlämningstillfället erhålls två matchbiljetter till matchen mellan IFK Göteborg-IK Sirius, 21 september kl. 18.00. Biljetterna gäller på sektion B-P.

Observera att erbjudandet gäller så länge lagret räcker. Först till kvarn.