Nu lanseras Fjärde Oktober

Idag är en alldeles särskild födelsedag. Supportrarna lanserar idag stödkampanjen Fjärde Oktober.
– Pandemin kommer att påverka IFK Göteborgs ekonomi under oöverskådlig framtid. För att klubben ska överleva måste alla änglar bli en, säger John Pettersson, ordförande i Supporterklubben Änglarna.

Här är en födelsedagspresent som kommer att göra skillnad.

– Det är en otroligt tuff tid för oss alla, och vi behöver något att samlas kring. Fjärde oktober är den finaste dagen i den blåvita kalendern. Vi ville dra igång ett initiativ som uppmärksammade det, och som samtidigt samlade ihop alla de goda krafter som vill stötta klubben ekonomiskt till en enad front.

Inom kampanjen finns det olika sätt att stötta IFK Göteborg. Dels kan du köpa stödmerchandise designad av supportrar för supportrar. Dels kan du bli månadsgivare och förbinda dig till att köpa ett visst antal stödbiljetter per månad.

Dessutom kommer kampanjen att samla enskilda insamlingsinitiativ som olika auktioner och lotterier, både från läktargrupper och enskilda. Utbudet uppdateras kontinuerligt.

– Det kommer att släppas ny merchandise – i begränsad upplaga – och nya erbjudanden genom Fjärde Oktober under hela det här året. Alla intäkter går oavkortat till IFK Göteborg. Så håll ögonen öppna!

Först ut är Supporterklubben Änglarna, som under några kommande söndagar lottar ut exemplar av sin bok ”Vi Som Är Från Göteborg”. Kampanjen rullar mellan fjärde oktober 2020 och fjärde oktober 2021.

– Målet är att vi på ett års tid ska samla in minst fem miljoner kronor till klubbens fortlevnad. Det är jag övertygad om att vi klarar. Uppslutningen hittills har varit fantastisk. Jag hoppas att vi nästa år kan samlas på Karlsrofältet och se att vi gjorde något stort tillsammans.